• Det er lykkedes de skandinaviske designere at five den nye Volvo XC90 noget så skrigende svært i denne tid som sit helt eget unikke udtryk

  • Kan du se hammeren? Volvo har designet forlygterne, så de skal symbolisere den nordiske guds foretrukne våben

  • Den nye Volvo XC90 bliver næsten helt tablet-styret fra den store touchskærm. Læg mærke til, hvor få betjeningsmuligheder der er med slukket skærm

  • Volvos skandinaviske designer har sans for detaljen

  • Kun her bagfra fornemmer man lige en smule af den tunge arv fra forgængeren - men også kun lige akkurat

Thors hammer får designpris

En af verdens førende priser inden for produktdesign går til Volvo’s banebrydende luksus-SUV XC90

Red Dot: Best of the Best er en europæisk designpris, der bygger på bedømmelser fra en international ekspertjury. I år har juryen valgt at give prisen for bedste produktdesign til Volvo XC90 for modellens banebrydende design og høje kvalitet. Red Dot er en eftertragtet pris, og XC90 blev valgt blandt næsten 5000 deltagende produktdesign inden for 31 produktkategorier.

Spydspids

Designchef hos Volvo Car, Thomas Ingenlath er meget stolt over, at Volvos flagskib vinder den anerkendte pris.

Volvo slår til med “Thors hammer”

Volvo til konkurrenterne: I må gerne kopiere XC90

– XC90 er spydspids i Volvo’s nye designsprog. I vores arbejde med bilen har vi været meget opmærksomme på Volvo-arven, værdien af autenticitet og skandinavisk design, men vi har også taget nogle modige skridt og været på forkant for at nå vores mål om at skabe en designstil og en udførelsesgrad, der flytter grænser, siger Thomas Ingenlath.

Læder, træ og krystal

XC90 designet bygger på Volvo’s skalerbare produktarkitektur (SPA), som kommer til at danne grundlag for mange af Volvo’s kommende modeller, og som understøtter den nye XC90’s dynamiske og afbalancerede proportioner.

Ny Volvo XC90 på vej

Fem millioner varebiler fra støvleskaftet

Det banebrydende eksteriørdesign går igen inde i bilen, hvor Volvo-designchef, Thomas Ingenlath og hans team har sigtet efter at skabe et afslappende interiør, der kombinerer de fineste naturmaterialer som læder, træ og krystal med en rolig og luksuriøs fortolkning af skandinavisk design.

Ja, det siger de altså.

Skandinaviske designdyder

Det afspejles også i den måde, Volvo har re-designet bilens informationsdisplays og systemsamspil på, hvilket har nedbragt kompleksiteten og skabt en unik, intuitiv brugergrænseflade.

– Det repræsenterer en særlig udfordring at udvikle et nyt designsprog, som skal inkludere værdier, der er forbundet med et velkendt mærke samtidig med, at man skal skabe en moderne, tiltrækkende fortolkning. Volvo XC90 bygger på en helt ny, individuel tilgang til premiumklassen og symboliserer en generation af biler, hvor vores progressive design kombinerer innovativ teknologi med skandinaviske designdyder, forklarer Thomas Ingenlath.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *