• Toyota taber titlen som verdens største bilproducent - for første gang i fire år.

  • Volkswagen er nu verdens største bilproducent med 10,3 millioner biler produceret i 2016.

Synd for Toyota – VW tager kronen

Toyota er ikke længere verdens største bilproducent – Volkswagen vinder trods Dieselgate

På trods af kæmpebøder og dårlig omtale fra Dieselgate, kan folkene nede i Wolfsburg gnide sig i hænderne – Volkswagengruppen har vippet Toyota af tronen som verdens største bilproducent for første gang nogensinde. Det er ellers en titel, som japanske Toyota har holdt fire år i træk.

Toyota er stadig verdens største

På trods af Dieselgate er det globale salg faktisk steget 3,8 procent for Volkswagengruppen, som solgte 10,3 millioner biler i 2016. Til sammenligning steg Toyotas salg kun 0,2 procent til 10,2 millioner biler. For at være fair, så gælder Toyota-salget kun for Toyota, Lexus, Daihatsu og Hino, mens Volkswagen tæller både Audi, Porsche, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini og Bugatti.

VW-varebiler sælger bedre på trods af Dieselgate

Kina er konge

En af grundende til Volkswagens store salg skal findes i Kina. Her har virksomheden fået en hjælpende hånd i form af skatterabat på Volkswagen-biler, der er produceret i Kina. Toyota derimod havde et lunkent år i USA, fordi Camry – landets bedstsælgende bil – har mange år på bagen. Toyota har netop vist afløserend, men der er stadig mange amerikanske udfordringer, hovedsageligt i form af den nye præsident Donald Trump, der vil brandbeskatte mexikansk-producerede biler, der sælges i USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *