• Viziv Future Concept er Subarus bud på en kommende SUV.

  • Viziv har en benzin-boxermotor og elmotor.

  • Kabinen er typisk det sted, der adskiller sig mest mellem konceptbil og produktionsbil. Så du skal nok ikke regne med at se de orange farver hos forhandleren.

Subarus krystalkugle

Subaru har præsenteret et koncept, der viser os vejen for en kommende SUV proppet med teknologi

Tokyo Motorshow er over os, og det betyder traditionelt en hulens masse vanvittige konceptbiler, som kun japanerne kan lave dem med masser af LED-lys og gigantiske fælge. Subaru er også med på den trend, men deres model, VIZIV Future concept, er faktiske mere end bare et poppet koncept.

Subaru Levorg – Europas arv

Det er nemlig tredje gang, Subaru har medbragt et Viziv-koncept til et motorshow, og det tyder på at seneste udgave er realistisk tæt på at kunne komme i produktion. Første udgave så vi allerede i 2013, hvor konceptet blev præsenteret som ‘næste generations crossover’. Navnet Viziv er for øvrigt en sammentrækning af Vision for Innovation.

Selvkørende hybrid

Subaru siger ikke noget om, hvor eller om Viziv overhovedet kommer i produktion, blot at den er ‘en SUV, der omfavner fremtidens biludvikling’. Til gengæld ved vi, at konceptet er baseret på Subarus nye globale platform, og at modellen er en hybrid, så det berømte Subaru-firehjulstræk består af en downsized turbobenzin-boxermotor, der driver forhjulene, mens baghjulene drives af en elmotor og et batteri.

Blandt de andre store teknologi-nyheder er et system, der gør Viziv i stand til at overtage kørslen på motorvejen og også at parkere selv. Det er teknologi, som er baseret på Subarus EyeSight-system, som allerede findes i blandt andet Outback-modellen og som fungerer fremragende.  

Subaru Outback – mandens basale behov

Som allerede nævnt, er Subaru tilbageholdende omkring egentlige planer om produktion og Viziv, som først og fremmest er et kig ind i krystalkuglen hos det japanske mærke, men nogle bilmedier vover alligevel pelsen og spår, at vi kan se den nye SUV allerede i 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *