Sprinter rykker til USA

Mercedes-Benz frigør yderligere kapacitet i Tyskland op til introduktionen af den nye Sprinter i 2016

Daimler AG bygger en ny Mercedes Sprinter-fabrik i South Carolina i USA. Investeringen er sat til 500 millioner dollar svarende til 3,4 milliarder danske kroner.

Fabrikken skal gøre Mercedes-Benz i stand til at imødekomme en stigende efterspørgsel på det nordamerikanske marked og holde priserne nede ved at producere lokalt.

De fleste Sprinter til det nordamerikanske marked bliver i øjeblikket bygget som samlesæt på fabrikkerne i Düsseldorf og Ludwigsfelde og færdigbygget på en anden fabrik i South Carolina.

Og hvad så med Renault Master?

Fabrikken ventes klar til produktion i 2016, hvor aftalen med Volkswagen om at bygge tvillingemodellen VW Crafter, udløber.

VW Crafter kører til Polen

Dermed frigør Mercedes-Benz endnu mere kapacitet i Tyskland fra netop 2016, så alt er klappet og klart til en stor-satsning på den næste generation af Sprinter. Det kan puste liv i de planer, som altomvarebiler.dk omtalte allerede i 2013.

Daimler og Renault drøfter samarbejde

Den gang talte Renault og Daimler om at udvide samarbejdet om Mercedes Citan/Renault Kangoo til også at omfatte de store varebiler.

Fiat har gjort det før

Afsløringen af de nye produktionsplaner i USA kommer kun en måned efter, at Daimlers tyske arbejdsmarkedschef, Michael Brecht, kom med indvendinger mod de amerikanske udvidelses-planer med henvisning til, at den stærke dollar gjorde europæiske fabikker mere konkurrencedygtige.

Europæiske varebiler har det godt i USA for tiden. Amerikanerne har taget de effektive europæere som Mercedes Sprinter og Fiat Ducato under navnet Ram ProMaster til sig.

Fiat Ducato bliver til Ram ProMaster

Amerikansk mentalitet

Men stærke fagforeninger og amerikansk mentalitet i almindelighed har det svært med import, så der bliver set med milde øjne på, at udenlandske biler skaber amerikanske arbejdspladser.

Fabrikken i South Carolina ventes at give 1300 nye amerikanske jobs.

USA er med et salg på 26.000 enheder Sprinters næststørste marked efter Tyskland. Det går godt i spænd med, at det tyske stjernemærke netop har afsløret, at de vil udvide deres varebilsaktiviteter i USA med en amerikansk udgave af Vito under navnet Metris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *