• Totalt lydisoleret, fyldt med krydrede dufte og indrettet med guldvandhane og nips fra eksotiske egne af verden. Ren luksus i en varebil

  • Caroline Jones havde sin datter med på messe. Amy er den heldige forsøgskanin, når mor øver nye massage-teknikker

Sprinter med luksus spa

Caroline Jones fra Birmingham i England realiserede sin drøm om at blive selvstændig luksus-massøse - i en Mercedes Sprinter

Da BBC lukkede den lokale afdeling i Birmingham, hvor Caroline Jones var journalist, lukkede hun en dør til én karriere og åbnede en ny. Hun vidste, hvad hun ville og kunne. Men rammerne for det havde hun ikke helt på plads.

– Jeg har i mange år uddannet mig i omkring 20 forskellige typer massage over hele verden. Massagen og de mange eksotiske teknikker er blevet til en hel lidenskab, fortæller hun.

Ny karriere

Altomvarebiler.dk mødte hende på Mercedes-Benz Tec Forum i Hamborg i forrige uge, hvor Mercedes havde inviteret opbyggere og kunder til at komme og vise, hvad de kan og gør, når de laver opbygninger til Mercedes’ varebiler.

Caroline Jones havde taget rammerne for sin nye selvstændige karriere med for at vise, hvad man også kan bruge en varebil til.

Zen Ten Spa

Idéen var kommet pludseligt efter et besøg på et kurhotel. Navnet og konceptet havde hun allerede udviklet inde i sit hoved. De mange teknikker og den eksotiske oplevelse skulle indrammes i firmanavnet Zen Ten Spa.

– Jeg sad i jacuzzien sammen med en gruppe kvinder, der var på polterabend. De beklagede sig over, at de havde kørt i tre timer for at komme i spa med en bruden. Næste morgen vågnede jeg op med hele ideen.
Grunden til Zen Ten Spa var lagt.

Stjerne på fronten

Der er godt nok ikke jacuzzi, men hele den eksotiske stemning med total stilhed, dufte og østens mystik har hun genskabt i alukassen på Sprinter-chassiset.
For at genskabe stemningen fra en luksus-spa måtte Caroline arbejde tæt sammen med opbyggeren, M6 Motor Bodies i Birmingham.

– Jeg ville have et luksus-mærke til min luksus-oplevelse, så jeg gik til Mercedes for at få en stjerne på fronten. De skabte kontakten til M6 Motor Bodies, som er en af deres opbyggere. Ingen har gjort noget tilsvarende før, så vi måtte starte helt fra bar bund. Og det har været en helt fantastisk proces, fortæller hun.

Mango-frugter

Først skulle alukassen isoleres, så den kunne holde en konstant lun temperatur og holde alle lyde ude. Der skal være helt tyst i massage-rummet, hvis klienterne skal have en perfekt oplevelse.

– De fandt frem til et isoleringsmateriale, man bruger til at fragte mango-frugter. De skulle være særligt følsomme for temperatur-svingninger. Og det virker helt perfekt, forklarer Carolina Jones.

Tilladelser og godkendelser

Samtidigt skulle der indhentes tilladelser og godkendelser fra diverse myndigheder; for det var jo ikke kun opbyggeren, der stod med en helt ny opgave. Det gjorde de britiske myndigheder også.

Sprinter i lækker jubilæumsudgave

– Jeg skal jo stå i disse krydrede dufte hele tiden. Nogle er opkvikkende, mens andre er afslappende, så der skal være en god udluftning. Men det må ikke generer mine klienter eller trække uønskede dufte ind udefra, forklarer hun.

Gennemsigtig omklædning

Og belysningen var et helt kapitel for sig. Små pærer i loftet kan fjernbetjenes til at give det helt rigtige lys til stemningen og belyse omklædningshjørnet, så forhænget ikke bliver gennemsigtigt. Ja, der er mange hensyn at tage, når man skal bygge sådan en massage-drøm på hjul.

Til varebildag med LeasePlan

Opbygning og godkendelser fra myndighederne tog sammenlagt 18 måneder, før Caroline Jones kunne tage sin van i brug i november sidste år.

Så stor som UPS

I dag kører hun rundt til messer, private kontorer, pubber, selskaber og alle andre, der kunne have lyst til at forkæle sig selv, venner og medarbejdere med en afslappende luksusmassage.

– Jeg elsker det. Min næste drøm er at få en hel flåde af Zen Ten vans, der er lige så stor som UPS, smiler den ambitiøse forretningskvinde.
Du kan læse om Zen Ten Spa på zentenspa.co.uk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *