• Københavns Kommunes nye Iveco er opbygget med et over 5 meter langt knæklad. Den blev modtaget af repræsentanter for kommunens teknik- og miljøforvaltning. Fra venstre Erik Daugaard Jørgensen, Frank Kristensen og Marc Holmberg Jensen. Yderst til højre Morten Ildved, Iveco

  • Nyttelasten er på ganske betragtelige 3900 kg, og dermed er der kapacitet til at fragte kommunens nye fejemaskine

Specialbygget knækladsbil til Københavns Kommune

IVECO Danmark har leveret en specialbygget knækladsbil til Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning

Bilen er en 70C18HA8/P, og den er født med en Hi-Matic 8-trins-automatgearkasse samt luftaffjedring. Klimaanlæg, fartpilot og komfortsæde til chaufføren er med til at sikre, at det daglige arbejdsmiljø er så godt som muligt.

Bilens knæklad er i aluminium og 5,2 meter langt. Det er af typen PM10 og er bygget af Brdr. Plagborg. Knækrampen er hydraulisk styret, og ladet er forsynet med et 3800 kilos elektrisk spil, der styres med en trådløs fjernbetjening.

Skal fragte kommunens fejemaskine

Desuden er der påmonteret en trækkrog til maks. 3500 kilos anhængervægt. Bakkamera og cyklistkamera samt eksterne “blitz-blinklys” sikrer synligheden.

Bilens totalvægt er på 7200 kg, og nyttelasten er 3900 kg. Dermed har bilen kapacitet til at fragte kommunens nye miljøvenlige gadefejemaskine, der er en Boschung S3 Sweeper. Kommunen  har gennem de seneste år opprioriteret indsatsen for at gøre deres flåde så miljørigtig som mulig.

Konsulent i bæredygtighed

Bilen er solgt og leveret af salgskonsulent Morten Iversen, ansvarlig for Nordic Sustainability (bæredygtighed). Morten Iversen er desuden uddannet i at rådgive om og dokumentere fordele ved bæredygtige løsninger. På denne baggrund rådgiver han andre salgskonsulenter og kunder i bæredygtighed.

IVECO er i øvrigt full range leverandør af køretøjer på biogas eller diesel frit efter kundens valg og behov. I intervallet fra 3500 – 5200 kilos totalvægt kan Iveco også levere elektriske køretøjer.

Fra 3 til over 16 tons

Iveco er et selskab i CNH Industrial N.V.-koncernen og fremstiller lette, mellemtunge og tunge erhvervskøretøjer samt entreprenørkøretøjer.

Produktudbuddet omfatter Daily, der går fra 3 til 7,2 tons totalvægt, Eurocargo fra 7,5 til 18 tons, Trakker (specielt til offroad) og Stralis på over 16 tons. Desuden producerer koncernen specialkøretøjer samt stive og leddelte dumpere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *