• Hollænderne kan være på vej mod fri....for benzin- og elbiler. I stedet skal der fra 2015 kun sælges elbiler.

Holland forbyder røgen

Det kan være slut med at købe nye benzin- og dieselbiler i Holland allerede fra 2025

Området omkring kanalerne i Amsterdam kan om få år blive ændret markant. I hvert fald hvis det står til det nedre kammer i det hollandske parlament. Her har Socialdemokraterne i Holland foreslået, at der allerede fra 2025 – altså om kun ni år – ikke længere skal sælges benzin- eller dieselbiler. I stedet må hollænderne så klare sig med elbiler, og formentlig bliver også hybridbiler forbudt.

Mere sport i Renault Trafic

Selvom det lyder voldsomt, så kan det godt lade sig gøre at tvinge de elektrisk drevne biler frem. I Norge blev der i 2015 solgt over 40.000 nye el- og hybridbiler.

Urealistisk

Forslaget om forbud mod biler med forbrændingsmotorer er allerede blevet stemt igennem i Tweede Kamer, som er det hollandske parlaments nedre kammer. Det betyder, at der er bred opbakning til forslaget fra Socialdemokraterne, eller Partij van de Arbeid som de hedder på hollandsk, og så forskelligt som de meget venstreorienterede GroenLinks til ChristenUnie, som svarer til Kristendemoktraterne. Men der er også nogle, som ikke synes om det nye forslag.

Ford vil være ligesom Audi

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie eller VVD, svarer til Det Konservative Folkeparti. VVD er regeringspartner og de mener, at forslaget er overambitiøst og urealistisk. Henk Kamp er økonomiminister, og til hollandske NOS udtaler han.

– Det virker sindssygt, at få denne plan til at virke. Jeg tror, vi bliver nødt til at trække os fra energiaftalen.

Socialdemokraternes leder tager det dog mere roligt, og han mener, at teknologien bevæger fremad med hastige skridt i disse tider, så forslaget er fuldt ud realistisk.

Om det bliver slut med hollandsk røg, vil tiden vise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *