• Systemet er designet sådan, at det passer ind i to kanaler i bunden af ladet, når ramperne ikke er i brug.

  • Ja tak. Ram har taget patent på et system, der potentielt kan hjælpe os med at slæbe mindre.

Slæb smartere

Fiat Chrysler-ejede Ram arbejder på at udvikle et system med en indbygget rampe direkte i ladet på en pickup – slut med at brække ryggen på at slæbe

Er du så heldig, at du har en motocross motorcykel. Du har måske ligefrem en atv, men nogle gange sker det, at du skal have den flyttet, for så kender du nok problemet med at læsse den i en varebil eller pickup. Men frygt ej, en løsning kan være på vej.

Chrysler har Ram’t plet med pick-up

Firmaet Ram, som før var kendt som Dodge Ram, og som er ejet af Fiat Chrysler, har netop taget patent på et nyt system, der har plads til ramper, som kan placeres direkte i ladet på en pickup. Det er godt nyt for alle, der er vant til at slæbe. Fremover kan du køre trillebøren direkte på ladet i stedet for at skulle løfte hver og en murbrok.

RamRamps

Intet er officielt, da systemet kun er blevet afsløret igennem det amerikanske patentkontor. Men de tre patenttagere er dog Deyan Ninov; en designer fra Chrysler Group, Joseph S. Dehner, chef for Ram og Mopar design, og Gregory A. Howell chefesigner hos Ram. Det er altså ret sikkert, at produktet havner i en Ram, men indtil videre er der ikke noget navn. I patentansøgningen kaldes systemet meget kønsløst for ‘et rampe-system til køretøjets lad’. Men der er sikkert nogle kloge marketing folk hos Ram, der får drejet systemet i en mere patriotisk retning – RamRamps er jo oplagt.

Alt er større i USA – 14 tons på krogen i ny Ram

I patentansøgningen står der ikke noget om, hvor meget vægt ramperne kan tåle, men det grundlæggende princip er, at der er to kanaler i ladet på bilen, hvor de to ramper kan skyde ind. På ladet er der så en tredje kanal, hvor ramperne kan hæfte i, når de er i brug. Simpelt, men ganske smart, hvis du har større ting, som skal op i ladet.

Spørgsmålet er så, om Ram overhovedet sætter systemet i produktion. Ram, ligesom mange andre bilproducenter, har før søgt patenter uden at sætte dem i produktion. Og selv hvis Ram gør det, er det ikke sikkert, at systemet kommer til Europa. Men Fiat ejer jo Chrysler og dermed også Ram, og netop Fiat får næste år en version af Mitsubishi L200. Så hvem ved.

Du kan se hele patentansøgningen her, hvis du har lyst til at nørde mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *