• Kodiaq bliver spydspidsen i Skodas amerikanske eventyr, og på sigt kan vi formentlig også få en tjekkisk pickup.

  • Polerede fælge og kromdetaljer kendetegner den nye udstyrsvariant Ultimate.

Skoda pickup vil indtage USA

Skoda vil bruge Kodiaq som indgangen til det amerikanske marked - på sigt kan vi også få en tjekkisk Skoda pickup

Forventningerne til Skodas nye SUV er tårnhøje, især fra Skodaforretningerne, som længe har længtes efter en SUV, der kunne tage kampen op i det hårde, men vigtige marked. Firmaet selv ser også modellen som et startskud til at indtage Nordamerika. Og med tiden kan det være, vi også kan se en Skoda pickup fra det tjekkiske mærke, som skal bygges på Volkswagen Amarok.

De sælger nemlig som kolde øl ved en baseballkamp i USA, og på dette års Paris Motorshow kom Werner Eichhorn, bestyrelsesmedlem for Skodas marketing, ind på emnet. Som sædvanlig for mænd i hans position var han tilbageholdende, men bare det, at han ikke pure afviser en eventuel pickup, betyder, at man allerede undersøger markedet for en mulig model.

– Rundt om i verden i Nordamerika og i de asiatiske lande, er der millioner af pickups på vejene, men vi bliver nødt til at undersøge, hvordan en forretningsmodel kan virke for os, forklarede han til Motoring.com.

Stort marked

Werner Eichhorn indrømmer, at der er reel mulighed for en Skoda-pickup, men han understreger samtidig, at den ikke vil blive lanceret lige foreløbigt.

– Som jeg sagde, så tænker vi over det, men intet er besluttet endnu. Det er for tidligt at snakke om nu. Vi bliver nødt til at analysere, hvad der reelt kan lade sig gøre for et lille mærke som Skoda, og hvad det vil medføre at gå ind på endnu et stort marked.

Alle skal have en pickup

Det Skoda har gang i, er faktisk slet ikke så fremmed. Mange producenter forsøger i disse år at få en pickup på programmet. Renault har netop præsenteret deres pickup Alaskan, som er baseret på den nye Nissan Navara. Mercedes er også i fuld sving med at færdiggøre deres pickup, som også er baseret på Navara.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *