Skoda har droppet varebilmarkedet

I stedet satses der på markedet for erhvervsleasing af personbiler

Skoda-modellerne Fabia Combi, Octavia Combi, Superb Combi, Roomster og Yeti kan med lidt ombygning indrettes og godkendes til varetransport, men selvom det er muligt, betyder det ikke, at bilerne automatisk ombygges og typegodkendes som varebiler. Faktisk har den danske Skoda-importør droppet det danske varebilmarked.
Dét skal forstås således, at importøren efter en rationel vurdering konkluderede, at omkostningerne ved ombygning og typegodkendelse ikke stod mål med det reelle salg, og derfor besluttedes det at indstille aktiviteterne. Når bortses fra et positivt opsving i april, har varebilsalget gennem længere tid været stagnerende eller faldende, og det har ikke stimuleret  optimismen eller ansporet til at fortsætte med varebilaktiviteterne.
Betyder det så, at det er slut med at få en Skoda på gule eller papegøjefarvede nummerplader? Bortset fra 20-25 biler, som stadig står til salg rundt omkring, er svaret ja.
Alligevel kan svaret også være nej. For ganske vist vil det fortsat være muligt at bestille Skoda-modeller til levering som varebiler, bare ikke stykvis.

Minimum seks biler

I givet fald skal det dreje sig om en ordre på minimum seks biler, så i praksis har denne mulighed kun relevans for eventuelle flådeejere – eller en gruppering af seks eller flere individuelle købere. Måske kunne det til gengæld åbne for en rabataftale.
Ellers må man selv tage hele den seje tur op ad bakke med ombygning og godkendelse, men det vil næppe være umagen værd i betragtning af de mange alternativer, som markedet har at byde på.
I stedet for den hidtidige praksis med ombygning og typegodkendelse af varebiler, har Skoda besluttet at koncentrere sig om erhvervsleasing baseret på de to største modeller Octavia og Superb som personbiler. For sidstnævntes vedkommende er det p.t. kun Combi-modellen, men når den nye Superb lanceres i begyndelsen af september bliver det med fuldt program af karrosserivarianter  i leasingprogrammet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *