• Et varerum isoleret med produktet Aluthermo Quattro

  • Der er fire lag alufolie og tre lag skum. Det blå lag skum i midten er vandtæt og brandhæmmende

  • Den refleksive isolering Aluthermo Quattro har en tykkelse på 10 mm

Skab luftforandring i varerummet

Med isolering kan man gøre luften i varerummet mindre kold og dermed mere tør

I den kolde tid af året er luften mere fugtig, fordi kold luft er i stand til at indeholde mere fugt end varm luft. Ligger der dyrt værktøj ude i varerummet 24-7, kan det derfor være værd at overveje, om ikke det godt kunne betale sig at isolere indersiden af varerummet.

Der skal isoleres mod udefra kommende kulde. Til en varebil skal der benyttes et materiale, der ikke er for tykt, og som ikke kan suge fugt. Ekspanderet skum som f.eks. polystyren suger ikke fugt, men det skal være relativt tykt for at skabe tilstrækkeligt god isolering.

Skum- og fiberprodukter er for tykke

Fiberprodukter som mineraluld og træfiberplader skal også op i en god tykkelse. Et andet forhold ved denne type isolering er, at nogle af produkterne det kan suge fugt. Dette er hverken godt for bilen eller for indeklimaet i varerummet.

Fælles for skum- og fiberprodukter er, at de isolerer ved at skabe stillestående luft inde i deres struktur. Såvel kulde som varme vandrer langsomt igennem stillestående luft. Så jo tykkere et lag, des bedre isolering.

Refleksiv isolering er bedre egnet

En tredje type isolering virker ved at varmestrålerne reflekteres fra materialets overflade. Denne type isolering er tyndere og er samtidig fugtafvisende. Dermed egner den sig til isolering af varerummet.

Et eksempel på et sådant isoleringsmateriale er Aluthermo Quattro. Det har en række egenskaber som gør, at bl.a. indretningsfirmaet Sortimo finder det velegnet til isolering af varerum.

Vandtæt og brandhæmmende isolering

– Stadig flere ønsker å få installeret varmeisolering. Men desværre har vi set en række eksempler på, at man har brugt fugtabsorberende materialer, hvilket øger risikoen for, at fugten fanges i varerummet. Samtidig svækker det isoleringsevnen, forklarer Ole-Andreas Pettersen fra Sortimo.

Produktet Aluthermo Quattro har en tykkelse på 10 mm. Det består af fire lag aluminiumsfolie og tre lag skum. Folien er behandlet mod oxidering, og skummet er af ekspanderet polyetylen. Produktet er både  vandtæt og brandhæmmende.

Astro Foil, Airflex og Superquilt er navne på andre typer af refleksiv isolering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *