• 51.744 Budweiser dåse-øl og ingen chauffør.

  • For 200.000 kr. kan Otto få en almindelig lastbil til at køre selv.

Selvkørende øller

Det amerikanske firma Otto har udviklet selvkørende teknologi, som kan fragte en lastbil fuld af øl sikkert frem

Sidste år købte Uber opstartsfirmaet Otto for et svimlende beløb. Firmaet konstruerer selvkørende teknologi, og som et reklamefremstød er Otto nu gået sammen med ølfirmaet Budweiser om at levere 51.744 dåseøl med hjælp fra selvkørende teknologi.

Selvkørende biler: Volvo dropper ingeniørerne

Lastbilen er en Volvo, men er bortset fra Otto’s teknik helt standard. Otto’s teknologi er til gengæld high tech – i alt er der for over 200.000 kr. udstyr, som består af tre LIDAR-enheder (Light Imaging, Detection, and Ranging), en radar og et stereokamera, som kan scanne vejen.

Resten af teknologien ligger i Ottos software, og det var altså den, der fik den 16 meter lange lastbil og de mange tusinde øl frem uden nogen problemer. Teknologien er endnu kun moden til at kunne bruges på motorvejen, hvor der er færre forhindringer, så en Otto-ingeniør var med ombord til at styre lastbilen på andre veje og for at overvåge, at alt gik for sig, som det skulle på de i alt 193 km, som ruten var på.

Flere lastbiler

Otto vil fortsætte med lignende leverancer i nær fremtid, mens man arbejder på at videreudvikle teknologien. Lige nu er fokus på at gøre placeringen i kørebanen mere præcis, og samtidig skal acceleration og nedbremsning blive mere præcis.

Transformers overtager – Freightliner bygger selvkørende lastbil

I løbet af det næste par år er målet, at lastbilen skal kunne køre autonomt på alle typer veje, og teknologien skal med tiden også være intelligent nok til at håndtere forestående ulykker og forudse andre bilisters reaktioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *