• Chaufføren kan sidde afslappet uden at holde i rattet, når Highway Pilot er aktiveret

  • Mercedes-Benz Actros Future Truck 2025 er klar om 10 år

Selvkørende lastbil

Om cirka 10 år mener Mercedes-Benz at have deres selvkørende lastbil på markedet

Teknologi fra den netop præsenterede topmodel Mercedes S-klasse vil blive overført til lastbil divisionen og Actros Future Truck vil være klar i 2025.
Den selvkørende lastbil får sine evner til selv at styre, accelerere og bremse fra fire radarfølere og et stereo kamera i forruden akkurat som S-klassen. Følerne og kameraet overvåger trafikken og dens tæthed, topografien og vejens beskaffenhed.
Den selvkørende funktion virker op til 85 km/t og fritager chaufføren fra at holde i rattet og giver tid til at løse en kryds og tværs under farten.
Chaufføren kan til enhver tid selv gribe ind og neutralisere automatikken og overtage kommandoen.

Første prøvekørsel en succes

Under en 45 minutter lang prøvekørsel på A14 under konstruktion ved Magdeburg i det tidligere Østtyskland viste FT 2025, at systemet virker. Når chaufføren ønsker lidt hvile med comfort trykker han på en knap i førersædets armlæn og sædet rykker baglæns og drejer 45 grader til højre. Så er der plads til at strække benene og taste på i-Pad’en.

Volvo har lavet den fuldautomatiske autopilot

Tysk vejafgift møder modstand

Endnu er systemet ikke i stand til at foretage vognbaneskift og overhale andre køretøjer, en udbygning Mercedes-Benz arbejder intenst på at udvikle.

Hård konkurrence

Øget konkurrence fra Volvo og Scania tvinger Mercedes-Benz til at gå nye veje, og hvad er mere selvfølgeligt end at ty til personvognsdivisionen og hente og tilpasse allerede udviklet elektronik, der i lastbilen er døbt Highway Pilot.
Mercedes-Benz vil være parat til at introducere Highway Pilot i Europa og USA om cirka 10 år. Når det varer så længe, er det ikke bare udviklingen, der tager tid. Også lovgivningen skal adapteres til at tillade, at chaufføren ikke behøver at holde i rattet. Med Highway Pilot forudser Mercedes-Benz, at der kan være længere imellem hvilepauserne, og at der er færre reparationer og lavere forsikringspræmier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *