• Seat var meget langt med konceptet Leon Cross Sport. Men nu dropper man videre udvikling.

  • Konceptet har en hidsig to-liters turbomotor med 290 hk.

  • Konceptet er baseret på den almindelige Leon, men hævet 41 mm og med permanent firehjulstræk.

Seat sulter

Seat kommer med al sandsynlighed ikke til at have sin egen crossover foreløbigt – men det har intet med diesel gate at gøre

Range Rover har netop præsenteret en cabriolet-version af Evoque. Blandt bilproducenterne er der nemlig en stor forventning til, at markedet for SUV’er og crossovers vil vokse endnu mere i de kommende år. Bare ikke hos Seat. De har nemlig ikke råd. Eller det er i hvert fald indtrykket, som det anerkendte engelske magasin, Autocar giver.

Seat dropper Altea til fordel for ny SUV

Seat har flere gange vist deres flotte koncept crossover Leon Cross Sport frem, senest på Frankfurt Motorshow, hvor det var en af mærkets store trækplastre. Men den bliver altså ikke til noget, hvis vi skal tro Autocar. Angel Lahoz er chefingeniør for Seats designstudie, og til Autocar siger han:

– Bilen kunne være klar på vejen i morgen, men vil i stedet forblive en konceptbil.

Ifølge Seat har Cross Sport været lavet for at mærke kunders tiltrækning til en crossover fra det spanske mærke. Det har man nu fået, og derfor skal modellen fremover tjene som ledestjerne for fremtidigt design.

Seat Leon på den yderste grænse

Ingen ‘diesel gate’ her

Det nærliggende spørgsmål er dog, om det i virkeligheden handler om, at VW-koncernenen, som ejer Seat, holder pengene tæt til kroppen i lyset af den kæmpe forurenings-skandale, som er blevet døbt ‘diesel gate’. Men det nægter Seat.

– Vores planer er uændret af diesel gate, og vi fortsætter vores strategi, fortæller en talesperson fra Seat.

Leon Cross Sport har permanent firehjulstræk og den to-liters turbomotor fra Cupra R med 290 hk, men den er hævet 41 mm og har masser af off road-inspirerede detaljer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *