• Endelig får Seat en crossover. Navnet er Ateca.

  • Ateca baseres på VW-koncernens MQB-platform og fås både forhjuls- og firehjulstræk.

  • Kabinen ligner resten af Seats familie.

Seat rykker på SUV-fronten

Seat har netop præsenteret en højbenet crossover med navnet Ateca

SUV’er og crossovers er hamrende populære. Er du en europæisk bilproducent, kan du efterhånden ikke forvente at blive taget seriøst, hvis der mangler en højbenet model i programmet. Det ved Seat godt, og de har længe lovet, at en model var på vej. Nu er den her endelig, og modellen hedder Ateca.

Seat sulter

Designet bærer tydeligt slægtskab med resten af Seat-familien, og specielt minder den om en højbenet udgave af Leon. Modellen skal konkurrere med Kia Sportage, Hyundai Tucson og den næsten usårlige Nissan Qashqai.

4Drive

Ateca er baseret på Volkswagens MQB-platform, som også deles med den nye Skoda Superb, VW Passat og VW Touran. Den officielle præsentation er ikke sket endnu, men det er allerede kendt, at benzinmotorerne består af en 3-cylindret 1-liters motor med turbo og 110 hk, og en 1,4-liters  firecylindret turbomotor som har 150 hk og cylinderdeaktivering. På dieselfronten er der en 1,6-liters motor med 110 hk og en 2-liters motor med enten 150 eller 184 hk.

Seat dropper Altea til fordel for ny SUV

Standardgearkassen er en 6-trins manuel gearkasse, og på de mindre modeller er forhjulstræk standard, mens de større motorer kan fås med 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse og firehjulstræk, som Seat kalder 4Drive. Det er femte generation af Haldex-koblingen, så bilen er i princippet forhjulstrukket, indtil hjulene spinder, hvor så en kobling overfører moment til baghjulene. Firehjulstrækket virker sammen med et antispindsystem, som kan efterligne spærredifferentialer.

Ateca præsenteres officielt på Genéve-udstillingen og bliver lanceret i efteråret 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *