• - Den overordnede tendens er, at efterspørgslen er på et højt niveau om end svagt faldende set over de seneste 12 måneder, siger direktør Gunni Mikkelsen fra De Danske Bilimportører

Salget af varebiler vil fortsætte på et højt niveau

Faldende salg af varebiler ændrer ikke på De Danske Bilimportørers forventninger til, at efterspørgslen holder sig på et pænt niveau i 2017

– Salget af varebiler har været stigende gennem flere år, og det samlede salg har resulteret i rekordstore salg. Dog har efterspørgslen det seneste år vist en lidt faldende tendens.

Sådan lyder det fra De Danske Bilimportører, der netop er udkommet med friske salgstal. Således blev der i april solgt 14 procent færre varebiler end i april sidste år. I forhold til den foregående måned, marts, er faldet endnu større og på knap 25 procent.

Salget er på et højt niveau

Dette får dog ikke bilimportørerne til at se dystert på udviklingen. Heller ikke selv om de første 4 måneder af året, hvor der blev solgt 11.601 solgte varebiler, ligger 3,9 procent under den tilsvarende periode sidste år.

– Den overordnede tendens er, at efterspørgslen er på et højt niveau om end svagt faldende set over de seneste 12 måneder, siger direktør Gunni Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.

Ændrer ikke forventningerne

Han tilføjer, at der har i lang tid været en høj efterspørgsel fra erhvervslivet på varebiler, og at interessen for at anskaffe ny varebil har været forankret i et højt aktivitetsniveau samt et behov for løbende at udskifte bilparken til det mest moderne og effektive.

– De mindre fald som vi har været vidner til i april, ikke ændrer på vores forventningerne til, at efterspørgslen forsat vil holde sig på et pænt niveau i 2017, siger Gunni Mikkelsen.

Stigende tendens i år

I de enkelte varebilklasser ser man en svagt vigende tendens for bilerne under 2500 kg’s totalvægt målt over de seneste 12 måneder, mens efterspørgslen synes stabil for årets første fire måneder.

For varebiler mellem 2501 og 3490 kg’s totalvægt har efterspørgslen været stabil de seneste 12 måneder og med en stigende tendens for 2017.

For de største varebiler på 3,5 tons totalvægt har efterspørgslen været svagt faldende på 12 måneders sigt, men er stigende i år.

Store varebilers Top 10

De Danske Bilimportører har offentliggjort en liste over de ti bedst sælgende, store varebiler mellem 2001 og 3500 kilos totalvægt. Listen gælder for årets første 4 måneder:

  1. Ford Transit Custom
  2. Renault Trafic
  3. Mercedes-Benz Sprinter
  4. Volkswagen Transporter
  5. Renault Master
  6. Mercedes-Benz Vito
  7. Ford Transit (2 tons)
  8. Iveco Daily
  9. Opel Vivaro
  10. Volkswagen Caddy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *