• Salget af varebiler i Europa tog en nedtur i april måned

Salget af varebiler falder i EU

I april droppede salget med 7 procent, men det er samlet set steget i årets første 4 måneder

I april 2017 faldt EU-salget af varebiler og små busser op til 3,5 tons totalvægt med 7 procent i forhold til april sidste år.

Sådan lyder det fra ACEA (sammenslutningen af europæiske bilfabrikanter), der netop er udkommet med friske salgstal.

Største fald i England

I april blev der i EU indregistreret 148.185 lette kommercielle køretøjer (LCV’er) under 3,5 tons totalvægt. LCV står for Light Commercial Vehicle og omfatter både varebiler og busser inden for vægtkategorien.

Det svarer til et fald på 7 procent i forhold til april 2016. Det største fald blev konstateret i England (- 18,8 procent), Tyskland (- 10,2 procent) og Italien (- 7,9 procent). I Danmark faldt salget i følge ACEA med 12 procent, mens det i Spanien steg 1,1 procent og i Frankrig med en halv procent.

England er en undtagelse

Ser man på årets første fire måneder, vender billedet. Fra januar til april blev der indregistreret 653.025 nye LCV’er, og det svarer til en stigning på 4,3 procent i forhold til samme periode sidste år.

Stigningen gælder for alle de større EU-lande med undtagelse af England, hvor salget faldt med 4,3 procent i perioden. I Spanien steg salget med hele 17,3 procent efterfulgt af Frankrig (+ 7,6 procent), Italien (+ 4,8 procent) og Tyskland (+ 3,6 procent). I Danmark faldt salget i følge ACEA med 3,2 procent.

Forskel på tallene

I Danmark er det De Danske Bilimportører (DBI), der fører statistik med salget af varebiler og busser. ACEA får sine tal fra DBI, men vælger så at lægge de små busser under 3,5 tons ind i en kategori sammen med varebilerne.

DBI holder i deres statistik busserne og varebilerne adskilt. Derfor er ACEA’s tal og DBI’s tal lidt forskellige. I følge DBI faldt det danske salg af varebiler op til 3,5 tons med 14 procent i april og med 3,9 procent i årets første 4 måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *