• Ja, køn er den ikke lige - Newport Convertible Engineerings forsøg på en cabriolet-variant af Ford F-150.

  • Kabinen ligner sig selv, hvis man ser bort fra den voldsomme bøjle, der fungerer som b-stolpe.

  • Kaleschen kan betjenes elektrisk.

Sådan ødelægger man verdens bedst sælgende pickup

Har du nogensinde drømt om en cabriolet-variant af en Ford F-150 – et firma i Californien kan nu hjælpe

Ford F-150 er så populær i USA, at det ville være unfair at sammenligne den med andre biler. Kort sagt findes der kun to ting, som er mere populære end pickuppen – biblen og skydevåben. Men på trods af 26 millioner eksemplarer, har der aldrig været bygget en cabriolet – før nu.

Endelig får Fords supersælger dieselpower

Firmaet Newport Convertible Engineering holder til i Californien, og firmaet slipper gerne deres vinkelslibere, skærebrændere og bajonetsave løs på alt, der kan køre. I tidernes løb har de hugget taget af både Range Rover, Toyota Prius og selv Tesla Model S. Og nu er turen så kommet til en ny Ford F-150 SuperCrew-model med fire døre.

Store bøjler

Generelt er det en rigtig dårlig ide at klippe taget af en bil, som ikke er beregnet til det. Karrosseriet bliver nemlig markant mindre stift, og det påvirker både køreegenskaberne, sikkerhed og bilens holdbarhed. Men det har ikke holdt Newport Convertible Engineering tilbage fra at skære i Ford F-150.

Nu bliver Ford elektrisk

Til gengæld har firmaet så installeret en massiv bøjle i stedet for b-stolpen. Den skulle angiveligt give en smule sikkerhed i tilfælde af at bilen ruller rundt, og leverer støtte, når kalechen er oppe. Selve kalechen betjenes elektrisk via en knap.

Men bare rolig – Newport Convertible Engineering har spurgt Ford om leveringen af 5.000 til 10.000 biler, som de kan ombygge, og virksomheden over, at det vil give mellem 2.000 og 4.000 amerikanske jobs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *