• Land Rovers nye Discovery er overraskende tæt på designet på dette koncept fra 2014. Spot selv forskellen.

  • Sådan ser den nye Land Rover Discovery ud.

  • I forbifarten er det svært at se forskel på den nye Discovery og denne Discovery Sport, som bliver lillebror til den nye model.

  • Land Rover lover masser af plads i den nye Discovery.

  • Sæderne kan foldes elektrisk via en app.

Sådan bliver Land Rovers nye Discovery

Land Rover har sluppet det første billede af den nye Discovery – det er slut med det kantede design

Land Rover har nu løftet sløret for fronten af den kommende Discovery, inden den får premiere på Paris Motor Show senere på efteråret. Billedet er både en overraskelse og så alligevel ikke. Billedet afslører nemlig, at designet af den kommende Discovery er meget tæt på Discovery Vision Concept, som Land Rover præsenterede i 2014.

Ny Discovery kommer allerede i 2016

Men det er også overraskende, fordi Land Rover med den nye Discovery tydeligt søger mere mod landevejene med et design, som, hvis vi skal tro Vision Concept, lægger tæt op af Land Rover Discovery Sport, som igen lægger op af Range Rover Evoque – mærkets til dato mest bysmarte model. Således tager den nye model afsked med de tidligere generationers meget boksede design.

Ny familie

Land Rover har nye familieplaner, hvor Discovery skal være en hel serie af modeller, som tiltaler aktive mennesker. Range Rover er så en anden serie med både den store Range Rover, Sport-modellen og Evoque, som skal tiltale folk, der går på dyre restauranter og til golf i weekenden.

Den nye Discovery bliver topmodellen i sin serie, og derfor bliver interiøret i den nye model mere eksklusivt end i Discovery Sport. Den nye model får dog en 10,2 tommer trykfølsom skærm, som styrer infotainmentsystemet InControl Touch Pro, som kendes fra resten af mærket.

Discovery Sport – fra høst til opera

Mest revolutionerende bliver sædearrangementet. Ligesom forløberen er der plads til syv personer i Discovery, men fremover vil det være muligt at folde bagsæderne op eller ned direkte fra en app på afstand. Om det har nogen reel praktisk funktion, vil rigtige tests vise, men om ikke andet er Land Rover det eneste mærke, der tilbyder sådan en funktion nu.

Land Rover har ikke nævnt, hvilken platform den nye Discovery er baseret på, men vi kan forvente at den får både de firecylindrede Ingenium benzin- og dieselmotorer samt de kraftige V6-motorer, som kendes fra den gamle generation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *