Sådan fastgør du dine nummerplader

En million biler mangler stadig at få nummerplader spændt fast, viser en optælling fra Applus Bilsyn

Applus Bilsyn tilbyder i februar alle bilister at få tjekket, om deres nummerplader er fastspændt efter de nye tyverisikringsregler. På den måde undgår danske bilister tyveri og senere på året også en bøde for, at nummerpladerne ikke er korrekt fastspændt.

Det gør de, fordi de i slutningen af sidste år lavede en undersøgelse blandt 2.566 private bilister. Her svarede 37 procent, at de endnu ikke havde fået tyverisikret deres nummerplader, hvilket svarer til cirka en million biler.

Gør det selv

– Alle 2,6 milloner person- og varebiler skal have sikret nummerplader mod tyveri i forbindelse med den nye nummerpladeforordning, som udløser bøde fra midten af november i år. Omkring 40 procent af bilisterne mangler at få det gjort, siger administrerende direktør i Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Der er ingen krav om, at du skal have fagfolk til at sikre dine nummerplader. Det er nemt at gøre her på Applus’ hjemmeside kan du se, hvordan, og hvor meget du sparer ved at gøre det selv.

Faktaboks: Det siger reglerne om tyverisikring af nummerplader:

  • Køretøjets nummerplader skal være solidt monteret. På person- og varebiler skal de være fastgjort med mindst to skruer eller bolte. På andre køretøjer er det valgfrit.
  • Selvom nummerpladerne er spændt fast, skal de stadig kunne læses. Skruer og bolte skal være tildækket af fastsiddende hætter i samme farve som det sted, hvor der er lavet hul til dem i nummerpladen. Hætterne skal sidde så godt fast, at de skal fjernes med værktøj. 

One thought on “Sådan fastgør du dine nummerplader”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *