• Lada Niva i al sin klassiske russiske enkelhed. Vi kan forvente en afløser i 2018.

  • Lada Niva fik et facelift i 2014. Bemærk den ændrede grill og indfarvede kofangere.

Russisk ikon bliver fornyet

Lada Niva kommer i en ny udgave i 2018

Lada Niva er det måske mest legendariske sovjetiske køretøj på denne side af en T-34 tank. Bilen har overlevet Den Kolde Krig siden introduktionen i 1977, men nu lader det til, at en afløser er på vej. Intet er endnu sikkert, men ifølge det russiske medie Izvestia, skulle en afløser lande i efteråret 2018.

Ladas nye Niva har ikke en chance

Den nye model er faktisk forsinket, for indtil nu har det lydt, at en ny Niva skulle komme allerede i 2016. Den nye model vil til gengæld komme som både 5-dørs, og som en 3-dørs, som vi kender den. Vi kan også forvente, at den nye model har permanent firehjulstræk og manuelt gear, og så bliver den gamle 1,7-liters benzinmotor med 83 hk sandsynligvis også erstattet af en mere moderne motor. Der har været rygter om, at den kunne få en af Renaults fremragende motorer, men indtil videre er det ikke til at sige, om der både kommer benzin- og dieselmotorer.

Klassiker

Den gamle Niva, som for øvrigt direkte oversat betyder ‘markafgrøde’, er efterhånden opfattet som en klassiker, blandt andet fordi den har ganske habile terrænevner takket være spær på for-, bag- og midter differentiale. Modellen produceres nu af det russiske mærke AvtoVAZ, og de opfriskede Niva i 2014 med et mindre facelift.

Den er god nok – Jeep bygger pickup

Her fik Niva en ny grill samt indfarvede kofangere og nye 17 tommer fælge. Indvendigt kom der luksusgoder, som en kommunist aldrig ville have drømt om. Det gælder både el-ruder, mere og bedre lyddæmpning og airconditioning. Den originale Niva vil formentlig fortsætte i produktion, efter den nye model er introduceret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *