• Den Mobile Dyreklinik er mere end en ambulance. Den er et helt dyrehospital på hjul

  • Reolerne er fra Sortimo Globelyst og i princippet mage til dem, der sidder i flest håndværkerbiler i Skandinavien

  • Klassens bredest varerum med 178 cm mellem væggene giver optimal plads til gerningen

  • Den Mobile Dyreklinik er udstyret med operationsbord til omgående indsats

Rullende dyrehospital i varebil

Ældre og travle kæledyrsejere, slangemennesker uden kørekort og hjemmevante hunde kan nu få besøg af Den Mobile Dyreklinik, der er indrettet i en varebil

Sortimo, Skandinaviens største varebils-indretningsfirma, er vant til lidt af hvert, når kunderne henvender sig med mere eller mindre umulige ønsker og drømme. Håndværkere skal være mere og mere fleksible, og stigende krav fra kunder stiller mindst lige så store krav til udstyret.

Alligevel var det en opgave ud over de almindeligt krævende, Sortimo stod med, da dyrlægerne Mie Uhre og Julie Vinding præsenterede deres drøm om et mobilt dyrehospital.

Røntgen og ultralyd

Drømmen om et rullende dyrehospital er nu blevet til virkelighed for de to dyrlæger. Sammen har de startet Den Mobile Dyreklinik og indrettet en varebil, der rummer alt fra tandrøntgen, iltapparat og mikroskop til blodprøveapparat og ultralydsscanner.

For det er ikke kun håndværkere, der har krævende og travle kunder med store krav og travle hverdage. Så nu kan kæledyrsejere, der i en presset hverdag ikke har tid til en tur hos dyrlægen, få besøg af Den Mobile Dyreklinik.

Udrykning

Den Mobile Dyreklinik er efter sigende den første af sin slags i Danmark. Der er masser af udrykkende dyrlæger, der rykker ud til for eksempel landmænd og større dyrehold, men ingen af dem har et helt dyrehospital på fire hjul.

– Vi har opbygget bilen, så den følger de samme principper som i en stationær klinik. Det betyder, at vi kan tilbyde de samme ydelser som en almindelig dyrlægeklinik bortset fra, at det er os, der kommer til kunderne og ikke omvendt, siger Julie Vinding.

Operationer på stedet

Derfor kan de to dyrlæger tilbyde mere end bare en rutineundersøgelse af kæledyrene. Med bilens avancerede indretning og udstyr, kan de også foretage behandlinger, operationer og teste blodprøver direkte i bilen.

– Det giver vores kunder en enormt stor frihed og fleksibilitet, at vi kan gøre det hele på deres hjemmeadresse. Vi tror, at den her convenience-løsning appellerer til rigtigt mange mennesker, der skal have hverdagen til at hænge sammen. Så det er ikke kun til kæledyrsejere uden kørekort, men også til ældre eller travle familier, der gerne vil have mere kvalitetstid med familien, forklarer Mie Uhre.

Skræddersyede løsninger

For at realisere drømmen om en dyreklinik på fire hjul har de to dyrlæger siden i sommer arbejdet på at få bilen indrettet og gjort klar til både hund, kat, kanin, og hvad danskerne ellers har af kæledyr. De har kun lige taget hul på deres første kunder, men foreløbigt er de meget tilfredse med de skræddersyede løsninger fra Sortimo.

Løsningerne har gjort det muligt at få plads til både udstyr og opbevaring. I samarbejde med Sortimos håndværkere har Den Mobile Dyreklinik derfor fået indrettet bilen, så den passer med de ønsker og behov, som en moderne dyrlæge har.

Udfordrende

En af de mere kreative løsninger fra Sortimo-værkstedet består af indbyggede kattebure, som er lavet ved at splitte almindelige kattebure ad og tilpasse dem til bilen. Men der er også fundet en løsning til strømforsyning, ligesom Sortimo Globelyst reolsystem holder orden i tingene, så hverdagen kan foregå uden gnidninger for de to dyrlæger.

– Det har været udfordrende at få alle vores ønsker omsat til konkrete løsninger, men håndværkerne på Sortimos værksted har været gode til at komme med nogle anderledes idéer. De har reddet mange af de ting, der kunne være gået galt, siger Julie Vinding.

Mange kræfter

Nu glæder de sig til at rykke ud med Den Mobile Dyreklinik til kunder og kæledyr på Sjælland og i hovedstadsområdet.

– Vi har lagt rigtigt mange kræfter i det her projekt, så vi håber selvfølgelig, at det bliver en succes, lyder det enstemmigt fra Mie Uhre og Julie Vinding. De to dyrlæger kender hinanden fra dyrlægestudiet, som de begge blev færdige med i 2014.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *