• En ny og langt mere moderne Jeep Wrangler er på trapperne. Jeeps øverste chef, Mike Manley har allerede bekræftet, at der også kommer en pickup-version.

  • Dette er bare et bud på den kommende model, men det er sandsynligt, at den kommende model vil ligne den nuværende model meget, men med mere skrå forrude til gavn for vindmodstanden.

Den ‘rigtige’ Jeep skal fremtidssikres med alu og hybrid-drivlinje

Den nye Jeep Wrangler kan være klar allerede i 2017 med dele i aluminium og med hybrid-drivlinje

Jeeps legendariske Wrangler er noget af en dinosaurer i vores moderne verden. Her i Europa sælges den med en relativt effektiv diesel, men i USA, hvor Wrangler stadig sælges i omkring 19.000 eksemplarer om måneden, findes den kun med benzinslugende V6-motorer. Det dur ikke, hvis modellen skal fremtidssikres, så Jeep har været i den store værktøjskasse i forbindelse med udviklingen af den kommende Wrangler, som formentlig får modelkoden JL.

Hackere stjæler 30 Jeeps

Nye Wrangler skulle være klar allerede i slutningen af 2017, og vi kan forvente at se de første officielle billeder fra Detroit Auto show i januar. Billederne her er lavet af JLWranglerforums.com på baggrund af rygter og spionfotos, så de er altså ikke officielle.

Vi ved dog allerede, at den kommende udgave bliver langt mere avanceret for at leve op til moderne forbrugskrav. Mange dele skal produceres i aluminium, og vi ved, at firmaet Alcoa skal stå for at levere materiale til døre og motorhjelm til den nye model. Hvor mange kilo den nye Wrangler vil veje, kendes ikke, men vi ved, at modellen fortsat vil være opbygget med chassisramme og stive aksler, sådan bliver firehjulstrækkere nemlig bedst. Selve designet vil lægge tæt op af den nuværende model, men eksempelvis forruden vil være mindre stejl til gavn for vindmodstand.

Stor diesel og hybrid

Amerikanerne har længe sukket efter den 2,8-liters diesel, som vi kan få her i Europa, men alt tyder på, at de også får en diesel med næste model. Jeep i USA sælger nemlig allerede Grand Cherokee med en 3-liters V6’er med 250 hk og 570 Nm, så det burde ikke være et problem at lægge samme motor i den nye Wrangler, eventuelt med lidt færre hestekræfter.

Her er den – Jeep’s pickup

Amerikanerne foretrækker stadig benzin, så på den front bliver Jeep også nødt til at rykke sig. Der er rygter om en 2-liters firecylindret turbomotor med omkring 300 hk, og den nuværende 3,6-liters V6’er vil formentlig fortsætte som basismotor. På sigt vil vi sandsynligvis se en hybridvariant i kombination med en benzinmotor. I stedet for den pensionsmodne 5-trins automatgearkasse, vil næste generation af Wrangler få den fine 8-trins ZF-gearkassen, som også findes i Grand Cherokee.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *