• Renault varebiler rykker med det nye opkøb op i fødekæden

Renault varebiler på opkøb i Kina

Endnu en stor alliance mellem Renault og en udenlandsk partner tyder på, at Renault varebiler er på vej til Kina

Renault varebiler er de mest solgte i Europa, og de ambitiøse franskmænd med de internationale chefer har ingen som helst intentioner om hvile på laurbærrene.

Renault har længe haft alle tentakler strakt ud i fuld længde efter partnerskaber og interessante investeringer i jagten på at være med helt fremme, hvor det sker og når det sker på det internationale bilmarked.

Fem mærker

Partnerskaber med Nissan, Opel, Mercedes-Benz og Fiat er bare nogle af dem. Dertil kommer, at Renault ejer Dacia, Lada, Alpine og Renault Samsung Motors.

Men Europas største varebilsproducent har ingen aktuelle planer om at sætte tempoet ned. Nu er turen kommet til Kina, hvor de i forvejen har produktion af Renault Kadjar; den eneste Renault-model på det kinesiske marked.

Ingen eksport til Kina

Som det vil være de fleste bekendt, må man ikke sælge biler i Kina, medmindre de er bygget i landet. Og noget tyder på, at det beskedne modelprogram skal udvides inden for en ikke alt for fjern fremtid.

Renault har netop lavet en aftale med kinesiske Brilliance China Automotive Holdings Limited (CBA) om at overtage 49 procent af Shenyang Brilliance JinBei Automobile Co (SBJ), som CBA i samme bevægelse har overtaget 100 procent.

Nye modeller

SBJ sælger årligt over 60.000 minibusser og varebiler i Kina under navnet JinBei.

Aftalen i det nye joint venture mellem CBA og Groupe Renault er, at man ved siden af den eksisterende produktion og forhandling vil udvikle, bygge og forhandle yderligere produkter af samme typer.

Og BMW

CBA ejer i forvejen 50 procent af et tilsvarende samarbejde med BMW, BMW Brilliance Automotive Ltd., som producerer og forhandler BMW i Kina.

CBA-Renault-alliancen er betinget af de kinesiske myndigheders godkendelse, men det skulle ikke være mere end en formalitet, når en eksisterende kinesisk samarbejdspartner indgår i planerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *