• Renaults endelige pickup får navnet Alaskan og skulle også komme til at ligne konceptet meget.

  • Billederne fra nettet er rent gætværk. Mercedes' udgave af Nissans pickup eksisterer ikke endnu

Renault tror på Alaska

Det er nu sikkert, at Renaults store pickup skal hedde Alaskan. Samtidig skynder Mercedes sig for at færdiggøre deres udgave af samme bil

Er du frankofil murermester, så glæd dig, for Reanults pickup er en realitet, og den kan være her allerede i første halvdel af 2017. Navnet er nu også fast, og den beholder den første konceptmodels navn, så det ender på Renault Alaskan.

Renault Alaskan lukker hullet i verden

Den nye pickup er baseret på Nissans nye, velkørende model Navara NP300, og Renaulten beholder også det unikke femlinks baghjulsophæng. Motoren bliver som udgangspunkt den samme, som ligger i både Navara og i Renaults egen store varevogn, Master. Det betyder 2,3 liter, to turboer og 165 hk.

Renaults første pickup i mange år bliver  lanceret i Europa og Sydamerika og med udsigt til andre markeder senere. Det kunne eksempelvis være det thailandske, som er et af de største i verden.

Mercedes starter med N

Mercedes er også i fuld sving med at færdigteste deres bud på en pickup. Salget kunne nemlig starte allerede i slutningen af 2017, og ligesom med Renaults bud er Mercedesen også baseret på Nissan Navara NP300. Men den tyske udgave får dog bredere skærme, så den kommer til at adskille sig fra de to søskende.

Her er verdens første Mercedes pickup

Mercedes bud på en pickup kunne ende med at hedde GLT eller måske X-Klasse, og så kommer den i flere forskellige trim-niveauer, så der både bliver til murerlærlingen og til Mester selv. Under motorhjelmen vil der formentlig både blive mulighed for fire- og sekscylindrede motorer med enten 6-trins manuelt gear eller 7-trins automatgear. Men du skal ikke forvente en AMG-model med ildsprydende motor.

Som udgangspunkt skal Mercer-trucken sælges i Europa, Australien, Latinamerika og Sydafrika. Men ligesom sine to søskende skal den dog bygge på Nissanfabrikken ved Barcelon, Spanien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *