• Fiat trækker Scudo ud af samarbejdet med PSA og fortsætter det hos Renault

Renault og Fiat sammen om ny varebil

Renault-platform og Fiat-design smeltes sammen til premiere på en ny Fiat-model i 2016

Fiat og PSA har i en årrække haft et joint-venture om fælles udvikling og produktion af den mellemstore varebil-trio Ducato, Citroën Jumper og Peugeot Boxer samt den mindre trio Fiat Scudo, Citroën Jumpy og Peugeot Expert, men nu har Fiat aftalt et joint-venture med Renault om udvikling af en ny varebil.
Aftalen skal formentlig ses i sammenhæng med den planlagte udfasning i 2017 af det fransk- italienske produktionssamarbejde på Sevel Nord-fabrikken i Frankrig, hvor bl.a. Fiat Scudo produceres.

Baseres på Renault-platform

Det blev tirsdag offcielt bekræftet, at Renault og Fiat går sammen om udvikling af en ny ”light commercial vehicle“ baseret på en chassisplatform fra Renault, der foruden de store og mellemstore kassevogne Master og Trafic også producerer den kompakte Kangoo – et modstykke til Fiat-PSA trioen Scudo, Jumpy og Expert.

Kun til Fiat Professional

Renault har i forvejen et teknisk og produktionsmæssigt varebilsamarbejde med Nissan og Opel samt Mercedes-Benz, men det synes ikke at få nogen indflydelse på den aftale, der nu er truffet med Fiat Chrysler-gruppen.
Mens Renault ifølge det oplyste skal levere den fornødne platform, skal Fiat selv stå for designet af den nye ”unikke og distinktive“ model, der angiveligt skal produceres specielt til den italienske varebildivision Fiat Professional.

Skal produceres hos Renault

Der foreligger ikke på nuværende tidspunkt nærmere om den nye bils eksakte størrelse og motorprogram eller om den skal indgå som erstatning for den nuværende Scudo eller Fiats egen Doblo, der også produceres som Opel Combo.
Men det forekommer mest nærliggende at se den kommende Renault-baserede Fiat-varebil som en afløser for den nuværende Scudo-serie.
Derimod skal den nye bil ifølge den officielle udmelding produceres hos Renault desuagtet den ruller af samlebåndet med Fiat-emblemer for og bag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *