• Renault 4 kunne nemt skilles ad og var som sådan er forløber for vor tids MPV'er

  • Læg mærke til stigeklappen, som blandt andre VW Caddy siden har forsøgt at kopiere

  • Renault 4 van var populær blandt mindre håndværkere

  • Det er langt fra nyt med flere farver og fabrikspynt

  • Renault 4 blev bygget i flere end otte millioner eksemplarer

  • Pickup'erne var en sjælden model, og der er ikke mange af dem tilbage, da de var tilbøjelige til at ruste

  • Estafette van blev blandt andet kendt som gendarmernes salatfad op gennem 60'erne og 70'erne

Renault 4 stævne for nostalgikere

Over 1.000 klassiske Renault 4 og deres ejere og andre fans samles i næste weekend på Circuits du Val de Loire-banen syd for Paris

Bilnostalgikere er vel det mest rammende udtryk om de mennesker, der samles om at hylde klassikere af europæiske bilmodeller dateret til lige efter midten af forrige århundrede.

De mest kendte fra den tid er vel nok de to franske rivaler, Citroën 2CV og Renault 4, som stadig formår at samle tusindvis af fans og ejere i utallige klubber over hele Europa.

Største samling

Sidstnævnte har sit eget tilbagevendende stævne på Circuits du Val de Loire et par timers kørsel syd for Paris – altså i en moderne bil. Det afholdes hvert andet år.

Det er den største forsamling af Renault 4, som tilbage i 2009 samlede ikke færre end 300 Renault 4 sammen med en lang række ombyggede modeller som rallyversioner, hjemmebyggede cabrioleter, pickups og sågar amfibieversioner samt andre klassiske Renault’er. Og så selvfølgelig et hav af reservedele, tilbehør og gadgets.

Renault Classic

I år har over 1.000 originaler meldt deres ankomst til stævnet, som finder sted fra den 21.-23. juli.

Renault deltager aktivt med et udvalg fra fabrikkens egen samling af klassiske modeller, Renault Classic, med blandt andre en Renault 4 F4S og den klassiske Estafette Van.

Nye billeder

Samtidigt viser Renault en række hidtil ikke offentliggjorte billeder af bilen, som du kan se i tematisk udvalg i galleriet herover.

Renault Classic er Renault-fabrikkens egen samling bestående af over 740 biler, som alle er udvalgt for at vise fabrikkens produktion og udvikling siden begyndelsen i Boulogne-Billancourt tilbage i 1898.

8.000.000

Renault 4 debuterede ved Paris Motor Show i 1961 og var i direkte konkurrence med Citroën 2CV, der blev lanceret 13 år tidligere i 1948. Modellen blev hurtigt meget populær og blev i alt produceret i 8.135.424 eksemplarer i sin 32 år lange levetid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *