• Citroën har lavet et fedt offroad-koncept ud af deres nye varebil, Spacetourer

  • Kabinen er klassisk konceptbil – helt på månen

  • Bilen har firehjulstræk udviklet af specialisten Automobiles Dangel

Poppet Citroën

I forbindelse med den officielle introduktions af Citroëns nye Spacetourer, viste de også en hård og funky terræn-version

Citroën har de senere år vist nogle seje offroad-koncepter. Blandt dem både det fede koncept baseret på C4 Cactus og det vilde SUV-konceptet Aircross. Nu har Citroën gjort det igen, og det er desværre ikke sandsynligt, at vi ser dette koncept på gadehjørnet lige foreløbigt.

Citroëns nye kassesucces

Citroën Spacetourer Hypen er en terrænduelig udgave af den nye varebil Spacetourer, som er udviklet i samarbejde med den franske popgruppe Hypen Hypen, og som Citroën siger, skal bygge bro mellem SUV’en og varebilen. Så vigtigste udstyr er et firehjulstræk-system.

Selvom Citroën kan mange ting med EM2P-platformen, som Spacetourer er baseret på, så er firehjulstræk ikke en del af byggeklodserne. Derfor har Citroën bedt det franske firma Automobiles Dangel om at udvikle et firehjulstræk til modellen. Dangel har også god erfaring med den slags, for de bygger både Citroën Berlingo, Nemo og Jumper om til firehjulstræk. Motoren i Spacetourer er BlueHDi 150 dieselmotor med 6-trins manuelt gear.

Månestøv

Der er ikke nogen tvivl om, at konceptet mest af alt er beregnet til at fange blikke på den kommende biludstilling i Genéve. Derfor har modellen fået en to-tonet lakering fra ‘mørk månestøv’ til rød-orange, og de vilde farver fortsætter i kabinen, som er udstyret med ni sæder.

Citroën sætter strøm til skør kugle

Mere anvendelige er de ydre opgraderinger nok. De 19 tommer fælge med grove dæk er iøjnefaldende, og med dem følger større skærmkasser og kraftige kofangere, som er lavet i aluminium. Bilen er hævet for ekstra frihøjde, så den kan klare enhver fedtet, fransk vinmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *