• Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink kørte 1616 km på én tankfuld diesel

  • Kørslen foregik i en Ford Ranger med firehjulstræk, manuelt gear og 2,2-liters dieselmotor med 160 HK

Pickup-rekord: 1616 km på en tank

To nordmænd kørte fra Oslo til Kautokeino i en Ford Ranger uden at tanke

Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink fra Norge har formentlig sat verdensrekord i økonomi-kørsel i en pickup. Det lykkedes dem at tilbagelægge 1616 km i en Ford Ranger med 2,2-liters motor og 160 HK uden at tanke.

Torsdag formiddag den 28. september forlod de Trysil i Norge med kurs mod Finland. Turen gik nordover i Sverige og Finland, inden de igen kom ind i Norge og Finmark. Fredag aften den 29. september – nogle få kilometer nord for Kautokeino – løb de tør for diesel.

Ikke optimale forhold

De havde da kørt i 30 timer og måtte trille ind i vejsiden ved 19-tiden på en mørk landevej i Finmarken. – Vi er selvsagt fornøjede med at have klaret at køre over 1000 miles på en tank (red.: 1 engelsk mile = 1,609 km), siger Borchgrevink  og tilføjer:

– Det viser, at teknologien i en moderne Ford Ranger gør det muligt at køre meget langt med et lavt forbrug. Gennemsnitsforbruget på turen har faktisk ligget under 0,5 liter per mil (red.: 1 norsk mil = 10 km), selv om kørselsforholdene ikke var helt optimale for økonomikørsel.

Gennemsnitligt 20 km/l

Bilen havde firehjulstræk og manuelt gear. Den er fra fabrikken opgivet til at kunne køre 15,4 km/l, men det lykkedes altså de to nordmænd at presse bilen op på gennemsnitligt 20 km/l.

Borchgrevink mener, at de godt kunne have presset endnu flere kilometre ud af tanken, hvis forholdene havde været bedre. – Om natten i Sverige var der minusgrader og en del tåge, hvilket nok har påvirket forbruget negativt, siger han.

Uortodokse metoder

For at presse bilen så langt på en tankfuld måtte de to chauffører imidlertid tage nogle uortodokse metoder i brug. – Vi havde planlagt kørslen meget nøje. Når vi byttede chauffør, skete det altid på nedadgående bakker. Vi tænkte hele tiden på ikke at miste fart. Venstresving og rundkørsler blev nøje planlagt, siger Knut Wilthil.

– Når man holder i et vejkryds og skal til venstre, har man jo vigepligt og skal stoppe. Også ude i lyskryds, hvor man skal til venstre, kan man risikere at skulle stoppe op. Sådanne stop og den efterfølgende start bruger nemlig ekstra meget brændstof, så det gjorde vi alt for at undgå.

Satte også rekord i en Mustang

– Vi siger tillykke til Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink. De har klaret, hvad der syntes umuligt, og vi er stolte over, at de to økonomikørere vælger Ford til deres rekordforsøg. Det opfatter vi som et kvalitetsstempel til vores motorer, siger adm. dir. Per Gunnar Berg fra den norske Ford-importør.

Knut Wilthil og Henrik Borchgrevink har tidligere givet Ford god reklame, nemlig i en Ford Mustang med 2,3-liters EcoBoost-motor med 317 HK. På én tankfuld benzin kørte de 1249,3 km, hvilket i følge Ford er verdensrekord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *