• Workhorse W-15 er et interessant nyt bud på en plugin-hybrid med en lille benzinmotor, der fungerer som generator

  • W-15 ligner - næsten - en klassisk amerikansk pickup men med langt mere avanceret teknik

Pickup fra fremtiden med 2.000 Nm

Det amerikanske firma Workhorse vil lave en elektrisk pickup med 2.000 Nm og 'range extender' fra BMW i3

Det amerikanske firma Workhorse fra Cincinatti har præsenteret planerne for at bygge en elektrisk pickup, som er rettet mod flådebrug. Modellen har fået det fængende navn W-15, og den skal være klar til levering allerede fra 2018.

Nyt firma vil slå Tesla på elektriske varebiler

Teknisk deler den drivlinje med Gen-E, en stor varebil, som Workhorse allerede producerer. Udefra ligner Gen-E de kantede budbiler, vi er vant til at se UPS i; men motoren er elektrisk og yder 268 hk og – hold fast – 2.196 Nm. W-15 får til gengæld to motorer, og om det betyder, at den så reelt får over 4.000 Nm, er endnu uklart. Batterierne er til gengæld litium ion-typen. De leveres af Panasonic, og de skulle være god for 104 km rækkevidde. Hvad der er mere interessant er, at de assisteres af en to-cylindret 650 kubiks motorcykel-motor fra BMW, som også bruges i den lille elbil i3. Det forlænger rækkevidden med 368 km.

Sparsommelig

Reelt klassificerer Workhorse selv W-15 som en plug-in hybrid med ‘range extender’, men firmaet lover, at driftsomkostningerne vil være ‘dramatisk lavere’ end en tilsvarende benzin- eller dieselbil. Det samme gælder det begrænsede benzinforbrug.

Elon Musk lover elektrisk pickup fra Tesla

Karrosseriet er bygget i komposit, og chassiset er bygget i rustfri stål. Workhorse har ikke sagt noget om, hvem der skal udvikle og bygge karrosseriet til W-15. Den slags er ellers vigtigt, for i dag er det ikke nok bare at have en god drivlinje, hvis man vil være konkurrencedygtig. Én ting, Workhorse lover, er dog, at W-15 bliver den mest sikre pickup på markedet. Da den ikke har nogen traditionel motor i fronten, vil der i stedet være masser af plads til at konstruere bilen sikrest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *