• Det er ikke lige til at se det, men den nye Peugeot Expert deler platform med Peugeot 308.

Peugeot gør sig umage med ny Expert

Intet er overladt til tilfældigheder i designet af den nye Expert – håndfri åbning af skydedøre og op til 1.400 kg lasteevne

Peugeot, Citroën og Toyota har sammen gjort sig umage med at gøre deres nye fælles varebil til en uforglemmelig oplevelse. Vi har allerede sat fokus på Citroën og Toyotas forsøg, men nu melder Peugeot sig på banen med deres variant, med navnet Expert.

Peugeot vil overhale med pickup

Ligesom sine to søskende er den opbygget på EMP-platformen, som blandt andet bruges til Peugeot 308 og Citroën C4 Picasso. Fordelen er, at platformen kan opbygges i moduler, så det er ligeså nemt at pille næse, som at skifte mellem den 1,6-liters og den 2-liters dieselmotor, som er eneste muligheder i Expert. Samtidig betyder den nye platform også et markant vægttab på mellem 100 og150 kg i forhold til forgængeren betyder det, at den nye Expert har det laveste brændstofforbrug i klassen. Med den 1.6-liters 115 hk og 6-trins manuel gearkasse kører Expert op til 19,6 km/l, og udleder kun 133 g CO2/km.

Masser af plads

Selvom Expert er fransk, er den ikke bange for at tage fat. Modellen kommer i tre varianter; kompakt, standard og lang. Den kompakte version på 4,60 m har en maksimal lasteevne på 1.400 kg . Standardversionen på 4,95 m og den lange version på 5,30 m kan begge rumme tre Europaller, og kan også laste op til 1.400 kg med et varerumsvolumen på henholdsvis 5,8 og 6,6 kvm.

Peugeot overtager Citroën

Den nye model er også proppet med udstyr, der gør hverdagen mere sikker. Blandt sikkerhedsudstyret finder vi både Active City Brake, Blind Spot Monitoring, automatisk nedblænding af fjernlys,Head-up display med skiltegenkendelse og fartbegrænser. Det udstyr, som imponerer mest, er dog nok den nøglefri betjening af skydedørene, som kan åbnes med foden takket være en sensor i den nederste kant af bagkofangeren – ganske praktisk, hvis man slæber rundt på det halve af Makitas sortiment.

Ifølge Peugeot kommer den nye Expert på det danske marked efter sommeren. Priser og endelige specifikationer er endnu ikke fastlagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *