• Sådan har man ikke lyst til at finde sin varebil. Alene på Sydsjælland er indbrud i varebiler steget næsten 80 procent de sidste to år.

Pas på tyven – indbrud i varebiler stiger

Antallet af indbrud i varebiler er steget markant de seneste år, og det koster både i reparation og tabt arbejdsfortjeneste

Biltyvene er på rov igen. Med moderne biler og deres skrappe sikkerhed kan det ikke længere betale sig at stjæle selve bilen. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er der i dag større risiko for at få indbrud i bilen, end at den bliver stjålet. Og specielt varebiler, der kan være proppet med værktøj eller andre værdifulde genstande, er udsatte.

Biltyve laver selv nye nøgler

Alene i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds er antallet af indbrud i varebiler på to år steget med 76 procent, og flere forsikringsselskaber melder om en stigende tendens for at biltyvene går netop efter varebiler.

– Det er som regel det lidt dyrere specialværktøj, el-værktøj samt dyrt elektronisk udstyr, der bliver stjålet, udtaler politikommisær Flemming Hartmann fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sikkerhedsgitter

En ting er, at det er rigtig træls at have indbrud i bilen, men som håndværker, der er afhængig af sin bil, kan det koste for alvor. For når bilen skal på værksted, er det svært at komme ud til kunderne, og hvad værre er, så har man ikke længere sin yndlings-skruemaskine, for den er blevet hugget. Men der er nogle muligheder for at undgå indbruddet i første omgang, forklarer chief sales officer hos Howeni Eurosafe, et firma som har specialiseret sig i sikring af værdigenstande.

Sådan fastgør du dine nummerplader

– Jo længere tid tyven skal bruge på at få adgang til varebilen, jo bedre er det. Du kommer derfor langt ved at sørge for, at den er ordentligt aflåst, når du forlader den. Du bør samtidig være opmærksom på, hvor og hvordan du parkerer, da det kan have indflydelse på, om tyven vil gå efter netop din varebil.

Rumføler

Der er flere muligheder for at forbedre sikkerheden, forklarer Marc Troels-Smith, som er salgschef hos Sortimo, en af Europas største indretningsvirksomheder til varebiler.

– Du kan med fordel installere et sikkerhedsgitter på din bagdør, bagsmæk og skydedør, som kan hindre indtrængning. Et andet tiltag kan være ekstra låsesystemer, forstærkede ruder eller alarm med rumføler. For maksimal sikkerhed kan du supplere med indvendig sikring som f.eks. låsesystemer i skuffer og skabe, i tilfælde af at tyven alligevel får adgang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *