• Ford kan også lave plads til politihunden.

  • Kabinen er indrettet med vinyl og plads til computergrej.

  • Ford F-150 Special Service Vehicles

Panser-Ford

Ford tilbyder nu en udgave af deres bedstsælgende pickup direkte til politiet

Chuck Norris rolle som Cordell Walker i Texas Ranger ville helt sikkert blive forelsket i Fords nye F-150. Ikke nok med at det er en pickup, som jo er højt elsket i Texas, men Ford har simpelthen tilføjet F-150 til listen af deres såkaldte ‘Special Service Vehicles’. Det er biler specielt rettet mod politi og andre flådeoperatører, så de forskellige politistyrker nemt kan indrette bilerne efter deres behov.

Amerikanerne vil have ‘tekstometer’

Som amerikansk politistyrke kan du bestille din F-150 med baghjuls- eller firehjulstræk og med enten den klassiske 5-liters V8’er eller den nye 3,5-liters Ecoboost-motor med biturbo og 365 hk og 546 Nm. Modellen er baseret på XL-trim, så udstyret er basalt. Der hvor, politi-modellen adskiller sig, er ved indtrækket. Alt er nemlig i vinyl – hvilket er ganske praktisk, når man skal køre den lokale fuldebøtte hjem, eller sidder hele dagen i bilen og spiser panser-basser. Man kan også bestille to separate forsæder i stedet for et bænkesæde. På den måde er det nemmere at installere kommunikations- og computergrej.

Politiflåde

Teknisk er modellen ikke ændret meget. Der er altså ikke opgraderet affjedring eller bremser, som der var i gamle dage på amerikanske politibiler. Men Ford har til gengæld udskiftet generatoren med en kraftig 240 amperes udgave, som bedre kan håndtere lange perioder med tomgangskørsel.

Toyota og terroristerne

Ford har en hel række af modeller, der kan gøre politifolk varme om hjertet. De laver både en patruljevogn, der er baseret på Ford Explorer og på sedanen Taurus. Ford laver også en udgave af Transit 2 Tons, der er beregnet til fangetransport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *