• Opel Zafira står ligesom den mindre Meriva foran en transformering til en SUV baseret på en platform fra PSA-gruppen, som i dag har en bred vifte af modelvarianter baseret på nogle få chassiser.

  • Citroën C-Crosser - baseret på et joint venture med Mitsubishi og chassisplatformen fra SUV-modellen Outlander.

  • Citroën C3 Aircross - baseret på C3-platformen.

  • Citroën C4 Aircross - baseret på C4-platformen.

  • Citroën C4 Cactus - er modelnavnet til trods baseret på C3-platformen, der internt kaldes for PF1, som formentlig også er lagt til grund for den kommende C3-XR.

  • Peugeot 2008 - baseret på PSA-gruppens PF2-platform, der af Citroën anvendes til C4-serien.

  • Peugeot 3008 er ligesom 2008 baseret på PF2-platformen.

  • Peugeot 5008 er som flere andre PSA-modeller baseret på selskabets PF2-platform.

Opel og PSA på samme platform

MPV-modellerne Opel Meriva og Zafira ventes erstattet af nye SUV-udgaver

Bilkøbernes – og dermed bilproducenternse – begejstring for MPV-modeller synes på vej til at vippe til fordel for SUV-trenden, for der kommer stadig flere og flere Sports Utility Vehicles i varierende størrelser.
Efter sigende vil Opel i 2016 erstatte MPV-modellerne Meriva og Zafira med SUV-udgaver af samme, og i tæt samarbejde med PSA-gruppen, som står bag SUV-betonede-crossover modeller som Citroën C4 Cactus, C4 Aircross, C3-XR samt Peugeot 2008, 3008 og 5008.

Noget at forsvare

For PSA-gruppens vedkommende er det et must at have den slags biler i programmet for at kunne matche konkurrencen fra Renault-Nissan på den franske hjemmebane, og for Opel er det i lige så høj grad et must for at forsvare selskabets interesser på det tyske hjemmemarked såvel som på eksportmakerkederne.
Renaults vellykkede Captur og Koleos og ikke mindst Nissans populære modeller Juke, Qashqai og X-Trail kan forvente et opgør med en fransk-tysk koalition i form af et joint venture mellem Citroën/Peugeot og Opel.

Flere nye modeller

Sidstnævnte vil efter sigende basere de kommende SUV-varianter af Meriva og Zafira på chasissplatforme fra PSA-gruppen, der i øvrigt forventes at føre til udvikling af to nye Citroën- og Peugeot-modeller.
Både Opel og PSA har gennem længere tid været presset, og vil sammen kunne reducere udviklings- og produktionsomkostningerne.

Forskellige profiler

Selvom afløserne for de nuværende Meriva- og Zafira-modeller baseres på samme platform som modeller fra PSA, og selvom de to bilproducenter fremover vil dele produktionen således, at både de franske og tyske modeller kommer fra samme samlebånd, bliver der angiveligt tale om vidt forskellige biler – ligeså forskellige som Opel Meriva og Peugeot 3008 er i dag.
Det gælder både eksteriør og interiør, hvorimod det tekniske fællesskab vil blive at finde i undervogn og affjedring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *