• Kan man sidde ved køkkenbordet i en taglejlighed og planlægge en verdensrekord? Jan Kalmar kan

  • Har du en SUV af en hvilken som helst type, alder og oprindelse, er Jan Kalmar i stand til at give dig mere glæde af den

  • 21.000 kilometer er der fra Nordkap til til Cape Agulhas i Sydafrika. Det bliver en oplevelsesrig tur, men den byder også på strabadser i store øde ørkener

  • En af goderne ved at arrangere events for Porsche over hele verden er, at man oplever hele verden. Specielt når man bagefter kører samme verden tynd i rekordforsøg

  • Her er kollega Tommy Schröter i gang med teorien til et kursus i at køre Porsche på den sjove måde

  • Jan Kalmar arrangerer køretekniske kurser på alt fra racerbaner...

  • ...til frosne søer

  • En flok meget glade kursister på offroad kursus i Porsche Cayenne

Sådan gør du offroad eventyr til dit job

Historien bag ”The Longest Drive“ og Jan Kalmars verdensrekorder i Porsche Cayenne

Apropos sidste uges historie om bilmanden og eventyreren Jan Kalmars ambitioner om at sætte  rekorder, hvordan får man tid og råd til at rejse verden rundt på offroad eventyr? Det gør man ved at være selvstændig og tjene nok til selv at kunne finansiere sine ambitioner, som Jan Kalmar gør det.

Han er oprindeligt uddannet biløkonom hos den danske Mercedes-Benz forhandler Reinhard Nielsen og blev senere salgs- og marketingchef hos Porsche i Norge, hvor han stod bag nogle events, som vakte opmærksomhed hos moderselskabet i Tyskland.

Specialkurser

Siden er det blevet til flere events, men for Porsche i Tyskland, og han har i de seneste 10 år været freelancer og organiseret specialarrangementer for Porsches og andre bilproducenters medarbejdere og kunder.

Han har organiseret sine aktiviteter i firmaet The Instructory i samarbejde med flere uddannede instruktører; blandt andet Tommy Schröter, der ligesom tvillingebroderen Michael har taget bilernes verden til sig efter deres far, den tidligere Danmarksmester i baneracing, Ernst Schröter.

Frosne søer

Jan Kalmar har i det sidste halvandet år haft ansvaret for organiseringen en række testprogrammer og serviceopgaver samt specialevents for  Porsches sælgere, forretningsforbindelser og kunder. Så han er vant til at arbejde globalt – hvilket dermed også kommer ham til gode, når han skal skrue et rekordprojekt sammen.

Porsche Cayenne på springtur

– Det er ikke bilen, der er det vigtigste. Det er brugen af den, fastslår Jan Kalmar og definerer dermed essensen i The Instructorys aktiviteter, som kan strække sig fra en racerbane til glatførebaner på frosne søer nord for Polarcirklen eller uvejsomt terræn for Porsches fire-hjulstrukne SUV-modeller.

Pan American trip

Så har du en Cayenne, Mazda CX5 eller noget helt tredje mellem gule eller spraglede nummerplader og vil kunne udnytte materiellet maksimalt, er det måske Jan Kalmar og hans korps af instruktører, du skal have fat på.

Jeep er blevet mere stueren

– Som freelancer kan jeg tilrettelægge mine aktiviteter, så der bliver plads til at slå en rekord som den, vi vil forsøge os med i november, fortsætter Jan Kalmar – det 21.000 kilometer lange trip fra Nordkap i Norge til Cape Agulhas i Sydafrika.

– Og det næste kan så blive et Pan American-trip, men nok uden det 80 kilometer lange og næsten ufremkommelige Darien Gap, tilføjer han.

Rekord-hustru

Foruden de Porsche-relaterede events har Jan Kalmar været involveret motorsporten, og blandt andet fungeret som team manager for et fabriksteam fra Lotus i det 24 timer lange sportsvognsrace i Le Mans – både i 2009 og 2011.

For en eventyrer som Jan Kalmar er det selvfølgelig heller ikke nogen ulempe, at hustruen Sarah kan bistå med de mange detaljer, som indgår i planlægningen af et rekordprojekt.

Men det afgørende er, at han kan tilrettelægge sin aktiviteter, som han vil, og har en omsætning, der gør ham uafhængig af sponsorater for at kunne sætte rekorder.

– Men jeg satser da på at få en international TV-kanal som for eksempel Discovery med på vognen, siger Jan Kalmar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *