Nyt projekt skal mindske motorvejskøer

Bilister skal fremover guides hurtigere uden om uheld på motorvejen. Derfor lancerer Vejdirektoratet sammen med tolv kommuner nu 19 nye omkørselsruter, der mindsker kø, og i stedet leder bilisterne hurtigt uden om uheldene

De fleste kender den frustrerende følelse, der melder sig, når man er tvunget til at holde i kø i timevis på motorvejen på grund af et uheld. Men nu har Vejdirektoratet i samarbejde med tolv kommuner og politiet etableret 19 omkørselsruter rundt i landet, så langt færre vil opleve at sidde fast i trafikken. På disse steder vil det nemlig være muligt at aktivere en omkørsel, og lede trafikken uden om uheld på motorvejen.

omkørselOmveje bliver genveje

– Vi vil gerne begrænse de situationer, hvor folk holder unødigt stille i motorvejskøer på grund af uheld. Det er irriterende, og det er rigtig dyrt for samfundet. Med omkørselsruter leder vi trafikanterne af motorvejen, udenom ulykkesstedet og tilbage på motorvejen. Og selv om man kommer på en lille omvej, så bliver forsinkelsen meget mindre. Kort sagt så bliver omvejen en genvej, siger Charlotte Vithen, områdechef i Vejdirektoratet.

Vejarbejder

Omkørselsruterne er en udbygning af samarbejdet mellem politi, kommuner og Vejdirektoratet for at skabe endnu mere optimale forhold for trafikanterne. Indtil videre samarbejdes der også omkring planlægning og koordinering af vejarbejder og trafikinformation.

– Vi ser frem til at være med til at afprøve konceptet med omkørselsruter, og vi forventer, at det vil kunne føre til færre køer, siger Frank Mathiesen fra Rigspolitiet.

Se mere om omkørselsruter på vejdirektoratet.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *