• Med det nye udstyr vil politiet kunne registrere, om der tastes SMS i en given bil, og er der kun én person i bilen, nemlig bag rattet, vil der ikke være så meget at diskutere.

  • ComSonics SMS-detektor vil formentlig ligne denne, som er udviklet til måle frekvenser ved fejlsøgning på el-kabler.

Nyt måleudstyr afslører SMS’ende bilister

Amerikansk firma er næsten klar med nyt ”legetøj“ til færdselspoliti

Hører du til de bilister, som skummer over færdselspolitiets nye ”pengemaskiner“, de såkaldte ATK’er – fotovogne med nyt og bedre måleudstyr end nogensinde før – så kan du godt finde tudekiksene frem, for det kan snart blive endnu værre at køre på kanten af færdselsloven.
Ikke nok med at hirden nu er udstyret med teknologi, som kan mere end det hidtidige og tager vellignende portrætter af talblinde (?) fartsyndere, snart vil den også kunne forsynes med avanceret måleudstyr, der kan afsløre bilister, der SMS’er med håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Det nye kontrolvåben er udviklet i Virginia i USA – udviklingen af elektronisk måleudstyr går stærkt nu om stunder, så der kan meget vel være mere af den slags under udvikling andre steder.
Belav dig på en fremtid med Big Brother.

Baseret på frekvenser

I alle tilfælde er elektronikfirmaet ComSonics i Harrisonburg langt fremme med udviklingen af et pistollignende apparat, som kan registrere de frekvenser mobiltelefoner benytter ved tekstning af SMS-meddelelser.
Systemet er baseret på den samme teknologi, som benyttes i udstyr til fejlsøgning på el-kabler. ComSonics er et foretagende, der bl.a. beskæftiger sig med udstyr til TV-branchen og med kalibrering af måleudstyr, bl.a. til ordensmagtens radarsystemer til fartmåling.

Tale ja, SMS nej

Når det lige akkkurat er en virksomhed i Virginia, der sysler med udvikling af udstyr til afsløring af SMS-aktivitet er det fordi, den slags er forbudt under kørsel, hvorimod det er legalt at tale i mobiltelefon, mens man kører.
Udstyret læser ikke eventuelle SMS-syndere over skulderen, og kan ikke afkode krypterede meddelelser, men registrerer blot de frekvenser, som mobiltelefonen udsender, mens der skrives SMS’er.
Og det er alt, hvad lovens lange arm har brug for.

Snart klar til produktion

Endnu kan ordensmagten i Virginia dog ikke gøre brug af teknologien, eftersom den ikke er færdigudviklet, der er flere detaljer, som skal på plads, bl.a. skal udstyret først godkendes og anskaffes.
Men ifølge en talsmand for ComSonics, Malcolm McIntyre, er ”SMS-pistolen“ tæt på at være klar til serieproduktion. Derefter er det bare et spørgsmål om tid, før udstyr af den art kan vinde udbredelse blandt færdselspatruljer overalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *