• Engelske Charge er klar med en elektrisk varebil allerede næste år, og de lover driftsomkostningerne bliver halveret i forhold til en traditionel varebil.

  • Charge's varebil har en rækkevidde på 160 km eller 800 km med 'range extender'.

Nyt firma vil slå Tesla på elektriske varebiler

Firmaet Charge er klar med en elektrisk varebil allerede næste år, som skærer driftsomkostninger med 50 procent

Tesla har været ude og love en hel række nye elektriske modeller, men nu kommer det engelske firma Charge ind fra siden og lover, at de vil have en elektrisk varebil klar allerede i 2017.

Elon Musk lover elektrisk pickup fra Tesla

Charge lover, at de vil levere varebiler fa 3,5 tons helt op til 26 tons, men til at starte med, får vi denne varebil, som har en rækkevidde på 160 km. Med en form for ‘range extender’ kan rækkevidden blive helt op til 800 km. Selve bilen er konstrueret i ‘ultralette komposit-materialer’, og med elmotoren forventer Charge, at driftsomkostningerne vil være 50 procent lavere end med en konventionel varebil.

Drømmere

Hele projektet lyder en for godt til at være sandt, men Charge er allerede med til at hjælpe med logistikken i Formula E – racerserien for elektriske biler – så de har faktisk fungerende biler. Uanset hvad, så oplyser Charge ikke, hvor meget effekt elmotoren i deres biler har, hvor stort batteriet er, eller hvor lang tid det tager at lade det op.

Audi sætter Tesla SUV under pres

Til gengæld påstår Charge, at én mand kan bygge én bil på bare fire timer, så et hold af 10 mand kan bygge 10.000 biler på bare et år. Bilerne vil være proppet med avanceret teknologi, og blandt andet opfylder de Londons nye Direct Vision Standard for lastbiler og varebiler, som skal gøre byen mere sikker for cyklister og fodgængere.

Varebilerne fra Charge har også mulighed for at blive endnu mere avanceret. Som Tesla og smartphones vil det være muligt at downloade nye funktioner til bilen, og Charge har fra starten haft selvkørende funktioner for øje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *