• Fundamentet deler Crossland X med PSA-modellerne C3 Picasso og 2008

  • Linjeføringen er meget fransk, men lygteføring er tydeligt tysk

Her er den nye Opel Crossland X

Fem måneder før sin debut viser Opel de første billeder af en helt ny model: Opel Crossland X

Opel er i gang med at introducere en række crossovere, som blandt bilproducenter har fået tilnavnet CUV. Den anden hedder Opel Crossland X. SUV er en forkortelse af Sporting Utility Vehicle, mens CUV så skal være en omskrivning af en forkortelse, hvor C’et så står for crossover.

Opel Crossland X er på størrelse med den første, Opel Mokka X, som er en slags hævet version af Corsa, og som vi her på altomvarebiler.dk bringer en test af i næste uge. Den er bygget på sin helt egen platform.

Fra Frankrig

Nu har tysken så offentliggjort billeder af den næste X i rækken, som kommer til at hedde Crossland X. Den er som bekendt baseret på samarbejdet med PSA, og som senere skal levere platform og en del teknologi til den senere Opel Grandland X. Men den vender vi tilbage til senere. Derfor det lidt underligt prioriterede modelprogram med to konkurrerende modeller.

Fundamentet bliver altså mage til Citroën C3 Picasso og Peugeot 2008. Motorerne kommer fra Opel, og mon ikke vi kan regne med, at der kommer en 1.4 Turbo og en 1.6 CDTI under hjelmen i de mest populære varianter.

Kortere og højere

Crossland X bliver det andet medlem af Opels X familie, når den får debut i Danmark i juni. Indtil nu har X familien kun bestået af Mokka X. Den nye Opel er en såkaldt crossover, der karakteriseres ved en højere kørestilling end i en almindelig personbil.

Med en totallængde på 4,21 meter er Crossland X 16 centimeter kortere end Opel Astra, men ti centimeter højere.

Mega meget digitalt lir

Opel Crossland X kan udstyres med en række nyt komfort- og sikkerhedsudstyr som 180 graders bakkamera, LED forlygter, skiltegenkendelse, vejbaneassistent og automatisk nødbremse, der fungerer mellem 5 og 85 km/t.

Fra Enjoy udstyrsniveau er OnStar og 7-tommers farveskærm standardudstyr. Varme i rattet og forruden samt justérbart bagsæde er ekstraudstyr.

Opel Insignia X

Bagsædet kan justeres i længderetningen med 15 centimeter, så man kan vælge mellem ekstra benplads eller mere bagageplads. Bagagerummet rummer 410 liter med plads til fem personer i bilen, hvilket her på siden kan oversættes til et varerum på anslået 1.100 liter.

Til november kommer en CUV C-segment ved navn Grandland X. Den skal bygges af PSA på samme platform som Peugeot 3008.

 

 

 

Hele X-serien er et produkt af samarbejdet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *