• Range Rover er snart klar med en ny model med endnu mere 'glamour'.

  • Navnet Velar stammer fra den allerførste Range Rover-prototype fra 1969.

  • Indtil videre er dette eneste billede af Range Rover Velar.

Ny Range Rover – ‘Velar ændrer alt’

Range Rover viser de første billeder af ny glamurøs model, som skal placere sig mellem Range Rover Evoque og Range Rover Sport

Range Rover udbygger modelporteføljen med en ny model, som bliver præsenteret på dette års Geneve Motorshow i starten af marts. Modellen hedder Range Rover Velar, og størrelsesmæssigt placerer den sig mellem Range Rover Evoque og Range Rover Sport, og ifølge rygterne er den bygget på samme platform som Jaguars F-Pace.

Mikro-motor i mægtige Range Rover

Navnet Velar er latinsk og kan bedst oversættes til ‘slør’. Navnet blev første gang brugt i 1969 af Range Rovers ingeniører, da man udviklede den første Range Rover, og for at ingen fik nys om modellen, indregistrerede man alle prototyperne under ‘Velar’-navnet. Nu har Range Rover så valgt at bruge navnet igen til den nye model, som helt sikkert kommer til at tiltale Victoria Beckham, der var med til at introducere Range Rover Evoque.

Mere glamour

Dagene hvor en Range Rover skulle være en velkørende firehjulstrækker, der kunne få en gårdmand, dyrlæge eller godsejer frem over alt er glemte. Selvom vi ikke har set hele bilen endnu, så bliver den mere til gaden end gården, hvis man skal tro Land Rovers chefdesigner, Gerry McGovern.

– Vi kalder Velar vores avantgarde Range Rover. Den tilfører brandet en ny dimension af glamour, moderne fremtoning og elegance. Range Rover Velar ændrer alt.

Tillykke med fødselsdagen gamle dreng – Range Rover fylder 45

De tekniske detaljer er stadig sparsomme, men sandsynligvis får Velar alle de elektroniske offroad-tricks, som vi kender fra det øvrige program, hvilket betyder, at bilen når skal være ganske kompetent, hvis den nogensinde bliver udfordret. Motorerne kommer formentlig til at bestå af Jaguar Land Rovers nye Ingenium benzin- og dieselmotorer, og formentlig også de større V6’ere med enten benzin eller diesel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *