Ny Qoros 3 på vej til Europa

For tredje år i træk stiller det kinesiske selskab Qoros op ved det årligt tilbagevendende motorshow i Genève med en model øremærket til det europæiske marked.
Denne gang med en SUV-variant baseret på samme chassisplatform, som de to foregående 4- og 5-dørs modelvarianter. Qoros 3 City SUV, som den kaldes, er lavet til bilkøbere med behov for transport i og udenfor bymiljøer; til korte såvel som til lange ture.
Bilen sælges allerede nu i Kina og byder som på de to øvrige modeller på optimal aktiv og passiv sikkerhed – i 2013 opnåede Qoros 3 Sedan ved en kollisionstest i Euro NCAP-regi et 5-stjernet resultat som den indtil da generelt mest sikre bil. Qorus 4-dørs model blev lanceret i Genéve i 2013 og allerede samme år begyndte man at sælge den i Slovakiet som opvarmning til et planlagt fremstød på det samlede europæiske marked.
I fjor fulgte så den 5-dørs hatchback og i år suppleres modelporteføljen med den 5-dørs City SUV. Målgruppen for Qoros 3-serien er primært bilkøbere i alderen 25-45 år, og til priser fra omkring 156.000 kroner.
På det kinesisks hjemmemarked koster Qoros 3-modelerne fra godt 126.000 kroner til knap 148.000 kroner – merprisen for City SUV-modellen er omkring 20.000 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *