• Opbygningerne fra Schmitz Cargobull passer til alle varebil-chassiser

    Schmitz Cargobull Van Bodies

Ny opbygning til varevognen

Schmitz Cargobull udvider sit forretningsområde med lette opbygninger til varebiler

Europæisk bydistribution er under forvandling i disse år. Byerne vokser, og det samme gør internethandelen med deraf stigende godsmængder. Samtidig indføres miljøzoner og andre restriktioner for at regulere og begrænse den tunge trafik.

Det stiller nye krav til den såkaldte “Last Mile”-distribution, hvor varerne fragtes fra godsterminalen det sidste stykke ind til slutmodtagerne i f.eks. bykernerne.

Lettere og mere miljøvenlig transport

“Last Mile”-distributionen kræver hurtigere og mere miljøvenlig varetransport end lastbilerne kan klare. Og det er på denne baggrund, at den tyske virksomhed Schmitz Cargobull nu har kastet sig over et for dem helt nyt område, nemlig opbygninger til varevogne inden for distributionskørsel.

Schmitz Cargobull beskriver sig som Europas ledende producent af trailere og opbygninger til lastvogne inden for køletransport, løsgods og generel godstransport. Nu kan virksomheden så trække på sin 40 år lange erfaring med sandwich-konstruktioner og overføre disse til varebilerne.

Fra 3,5 – 6 tons

Forretningsområdet hedder “Van Bodies” og dækker totalvægte fra 3,5 til 6 tons. Schmitz Cargobull forventer at kunne levere produkterne fra og med april.

Selve produktet hedder “V.KO DRY VAN”. Det passer til alle varebil-chassiser og fås færdigsamlet eller som samlesæt. Panelerne er 20 mm tykke sandwich-konstruktioner, der er samlet i hjørnerne med aluprofiler. Bunden opfylder belastnings-standarden i følge DIN-normen EN12642 Code XL.

Stor nyttelast

I følge Schmitz Cargobull har opbygningen så lav en vægt, at nyttelasten er op til ti procent højere end for mere konventionelle sandwich-konstruktioner. Den lave vægt skyldes bl.a., at alu-profilerne er fuldt integreret i panelkonstruktionen, hvilket også skulle sikre en mere stabil konstruktion.

Virksomheden lover en leveringstid på kun to uger, og fremhæver desuden sin styrke på service- og reparationsområdet med 1300 service-partnere i Europa.

Gennemsigtig tag og LED-lys

Som samlesæt leveres opbygningen med alle nødvendige komponenter til samlingen – herunder lister, skruer, kabler samt indvendig og udvendig belysning. Godset sikres ved hjælp af standardmonterede forankrings-skinner i siderne, og der kan bestilles yderligere skinner til endevæggen.

Opbygningens tag er gennemsigtigt, så lastrummet er fuldt oplyst om dagen. Når mørket falder på sørger LED-belysning for at kaste lys over arbejdspladsen, og på listen over ekstraudstyr findes f.eks. en bevægelses-sensor, så lyser tænder og slukker automatisk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *