Ny Renault Espace med Scenic Xmod-look

MPV-afløseren bliver den første af flere nye modeller baseret på den såkaldte CFM1-modulplatform udviklet i samarbejde med Nissan

Ifølge internationale kilder er Renaults designchef, Laurens van den Acker, citeret for udtalelse rom, at afløseren for MPV-modellen Espace, bliver en crossover med SUV-look. Kombinationen af minivan og SUv begrundes med det igangværende skift i bilkøbernes valg.
I stedet for de før så populære minivan-profilerede modeller, foretrækker bilkøberne nu stationcars og SUV-modeller med høj sædeposition.

Renault Captur fik fem Euro NCAP-stjerner

Espace banede i 1984 vejen for det europæiske boom for MPV-modeller i varierende størrelser, og den nuværende Espace blev lanceret tilbage i 2002, men salget er støt faldende; inden for det seneste år er det faldet med 35 pct., så det er et spørgsmål om tid, før modellen fases ud til fordel for den crossover, som van den Acker har bebudet.

Samme design-DNA

En konceptmodel til den kommende crossover ventes præsenteret på efterårets internationale motorshow i Frankfurt, og efter sigende kommer Espace-afløseren til at ligge op ad de linier, som kendetegner den nyligt lancerede SUV-prægede Xmod-udgave af den mindre MPV-model Scenic.
Grundlaget for den kommende Espace er Renaults nyudviklede CFM1 modul-platform udviklet i samarbejde med Nissan og øremærket til de to bilmærkers fremtidige modelstrategi.
Ligesom VW-gruppens MQB-platform er udviklet til modeller fra Golf til Passat såvel som SUV og andre crossover-modeller er Renault Nissans CFM1-modul grundlaget for kommende generationer af Renault-modeller som Megane, Latitude/Laguna, and Koleos. Men den nye Espace bliver den første, som baseres på den nye modulplatform.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *