• LTC's nye elektriske varebil skal bygges på samme platform som den nye taxi, der her ses i en kreativ foliering

  • Geely's og London Taxi Company's nye fabrik i Ansty, Coventry, blev åbnet den 22. marts

  • Chefen for London Taxi Company Chris Gubbey vil sælge elektriske varebiler til det globale marked

Ny engelsk-kinesisk varebil er på trapperne

Kinesiske Geely og London Taxi Company har udviklet en elektrisk varebil til det globale marked

London Taxi Company (LTC) og deres kinesiske ejer Geely åbnede i slutningen af marts en ny engelsk fabrik og udviklingsafdeling i Ansty. Herfra vil næste generation af den ikoniske London-taxi rulle af samlebåndet. Det sker i fjerde kvartal, og bilen bliver helt elektrisk.

Den næste nyhed på samlebåndet bliver en nyudviklet elektrisk varebil rettet mod det globale marked. Den bygges på samme platform som taxi’en og repræsenterer samtidig en total transformation af virksomheden. Fra hidtil kun at have produceret én model – Londons berømmede taxi – retter LTC og Geely nu blikket mod det globale marked for elektriske biler.

Eneste af sin slags

I følge LTC er fabrikken den første i England, der helt er dedikeret til udvikling og produktion af elektriske biler. Fabrikken har kostet 300 millioner pund og har skabt 1000 nye arbejdspladser.

Dertil kommer en ekstra investering på 25 millioner pund, som det har kostet at udvikle den nye varebil. Den samlede produktionskapacitet er 20.000 biler om året.

Fremtidssikret varebil

– Dette bliver den fremtidssikrede ‘white van’, som markedet har ventet på. Den er designet til brug i bymæssige bebyggelser af de folk, der skal holde hjulene i gang i vore byer. Den bliver emissionsfri, konkurrencedygtig og duelig til fremtidens byer, lyder det fra Chris Gubbey, der er CEO for London Taxi Company.

Han suppleres af bestyrelsesformand Carl-Peter Forster: – Den nye varebil repræsenterer en transformation af virksomheden, der hermed udvikler sig fra at være producent af et enkelt produkt til et enkelt marked til at blive udbyder af multiple produkter til multiple markeder.

Enormt potentiale

LTC’s udviklingsafdeling beskæftiger 200 mennesker, som står bag udviklingen af platformen til taxi’en og den nye varebil. Endnu er der ikke offentliggjort billeder af varebilen.

– Jeg er stolt over at se Geely’s investering i LTC gøre det muligt for virksomheden at udvide sit forretningsområde. Markedet for varebiler til brug i byerne har et enormt potentiale, og samtidig ser vi, at byernes myndigheder indfører nul-emissionskrav i højt tempo, siger Zhou Jianqan, der er chef for Geely’s varebil-division.

Geely og Volvo

Geely er en multinational virksomhed med base i Hangzhou i Kina. Forretningsområderne er personbiler, taxier, motorcykler, varebiler, motorer og gearkasser.

Personbilerne sælges under mærkerne Geely og Volvo, og taxier under mærket London Taxi. Varebiler er indtil videre blevet solgt under mærket Emerald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *