• Sådan kommer den nye Land Rover Discovery formentlig til at se ud.

  • Femte generation af Discovery lægger sig meget tæt op af konceptet Discovery Vision, som ses her.

Ny Discovery kommer allerede i 2016

En ny Land Rover Discovery er klar allerede i 2016, og det bliver med markant vægttab og endnu mere luksuriøs kabine

Har du hang til terrænkørsel, men bryder dig ikke om prævention, så er der godt nyt på vej. Land Rover er klar med femte generation af Discovery allerede i 2016, og der er stadig plads til hele familien, men egenvægten er blevet markant lavere.

Sidste udkald

Ifølge det engelske magasin Autocar, bliver den nye Discovery nemlig baseret på samme selvbærende chassis, som den nye Range Rover og Range Rover Sport bruger. Væk er den gamle chassisramme og en egenvægt på små 2,7 tons. Vægtbesparelsen vil formentlig blive på flere hundrede kilo, hvis den nye Discovery følger sine brødre fra Range Rover.

Tæt på konceptet

Den nye model bliver dog ikke mindre praktisk, og der er stadig plads til syv ‘stadionsæder’, hvor sæderækkerne bliver højere for hver række til gavn for udsynet. Designet af femte generation skulle ifølge Gerry McGovern, Land Rovers designdirektør, ligge meget tæt op af det koncept, som Land Rover viste sidste år, kaldet Discovery Vision Concept.

Discovery Sport fra 703.000 kroner

Den nye model får en opdateret udgave af den 3-liters turbodiesel motor kaldet SDV6, og kvaliteten af interiøret vil fremover ligne Range Rover mere.

Den nye Discovery bliver topmodel i den gren, som Land Rover bare kalder Discovery-serien. Vi kender allerede Range Rover-serien, og på sigt vil der formentlig også komme en Defender-serie. I hvert fald afslørede McGovern, at der nok også vil komme endnu en model i Discovery-serien, som bliver mindre end Discovery Sport.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *