• Kunne en fremtidig Camel Trphy-Defender se sådan ud. Det vil tiden vise.

  • Vil en fremtidig Defender være mere rettet mod gaden. Vi ved det ikke endnu.

Ny Defender kan blive AMG-konkurrent

Mens vi venter på den endelige afløser til Land Rover Defender, dukker der rygter op om både hård offroad-version og hurtig AMG-konkurrent

Land Rover holder kortene tæt til kroppen, når det kommer til afløseren for Defender. Modellen er rygraden i mærket og har grundlagt det britiske firmas image, så det er hamrende vigtigt at ramme rigtigt. Men hvilken vej skal Defender gå – skal den være mere Posh Spice og til storbyen, som Land Rover og specielt Range Rover har haft succes med de senere år – eller skal den være til bonderøvene, der smider en gris på ladet, en jagthund på forsædet og tre tons på krogen.

Verdens dyreste Defender solgt for 4 mio. kr

Det er ikke til at sige endnu, men der er dog åbnet en lille sprække, for John Edwards, som er direktør for Jaguar Land Rover’s Special Vehicles Operations, dem der laver alle de specielle versioner af mærkets modeller, forklarer til det australske magasin Car Advice, at vi kan se både en hardcore offroader og en hurtig version i stil med AMG’s versioner af Mercedes G-Klasse.

– Vi ser på alle modeller – det er jo en selvfølge, at jeg ikke har tænkt mig at tale om den fremtidige Defender, for vi taler ikke om den endnu – og vi spørger os selv; ‘kunne vi have en SVR version af denne bil? Kunne vi har en SVX? Det er et brand, vi endnu ikke har lanceret, men som handler om særlige evner, og jeg tror, man vil få en forståelse af, hvad det er. Når jeg tænker på brandet, tænker jeg Dakar og Camel Trophy, og et sted i midten er der en ekstrem offroad-version af vores produkter.

Ny Defender bliver blød

Brandet til sidelæns-kørsel

SVX er det nye brand, som er en forkortelse for Speciel Vehicles Xtreme, og det er altså den afdeling, der skal henvende sig til alle eventyrerne, der vil krydse en sydamerikansk jungle. Til gadedrengene har SVO allerede introduceret SVR-brandet, som står for Speciel Vehicles Racing. De har eksempelvis lavet Range Rover Sport SVR, som er en direkte konkurrent til Mercedes AMG og BMW M, så den er udstyret med en 550 hestes V8’er, og selvom den styrer som en etageejendom, kan SVR sagtens køre sidelæns. Om den kommende Defender også vil kunne klare det, vil tiden vise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *