• I 2019 får vi Transit Custom som plugin hybrid med EcoBoost-motor

Nu bliver Ford elektrisk

Hele 13 modeller - inklusive Mustang over det amerikanske ikon, F-150, bliver helt eller delvist elektrificeret. Ford Transit Custom kommer som plugin hybrid

De grønne griner, og nostalgikerne – Donald Trump, oliesheiker og den slags – græder. Ja, det vil sige, Trump er glad for arbejdspladserne, og så længe han kan bruge kul og olie til at producere elektricitet til at gøre Ford elektrisk, går det såmænd også nok.

Men at dømme ud fra tendenserne hos Volkswagen, som i kølvandet på deres kreativitet omkring dieselmotorer og nu også hos Ford, bliver det meget svært at komme uden om el- og hybridteknologi i fremtiden. Uanset hvor meget, konservative kræfter insisterer på at bevare de konventionelle forbrændingsmotorer.

Transit hybrid

Ford afslørede i går syv nye helt eller delvist elektriske modeller ud af de 13 nye el-biler, amerikanerne vil lancere i løbet af de næste fem år. I USA kommer der hybrid-versioner af den ikoniske F-150 pickup og den legendariske Mustang på gaderne.

I Europa får vi en plug-in hybrid Transit Custom og globalt lanceres en ny fuldt elektrisk SUV med en anslået rækkevidde på mindst 300 miles svarende til 480 km.

Ford førende

Ford er i gang med en samlet investering på 4,5 milliarder dollar, der skal være med til at udbrede elektriske biler og plugin hybrider frem mod 2020.

Planerne er en del af Fords vækst hen imod at forvandle sig til en bil- og mobilitetsvirksomhed, der efter planen skal være førende i elektrificerede og autonome biler – og samtidig levere nye mobilitetsmuligheder.

Biler og services

– Efterhånden som flere og flere forbrugere i verden viser interesse for elektriske biler, forpligter Ford sig til at være førende i at levere en bred vifte af elektriske biler, services og løsninger, der kan gøre forbrugernes hverdag bedre, siger Mark Fields, Fords President og CEO.

 

– Vores investeringer og udvidede produktportefølje reflekterer vores holdninger til at det globale udbud af elektriske biler vil overstige de benzindrevne biler inden for 15 år.

Populære varebiler

Ford vil til at begynde med tilbyde elektriske versioner af deres mest populære varebiler med høj volumen, pickups, SUV’er samt sportsvogne. Det kan gøre dem mere produktive og sjovere at køre.

Allerede fra 2019 får vi altså en Ford Transit Custom plugin hybrid at se på danske veje. Hverken kæmpebabyen F-150 eller Mustang kommer til Europa i hybridversionerne.

Det europæiske udvalg

For europæiske kunder er det mest interessant at nævne:
– En plug-in hybridversion af Transit Custom der er designet til at reducere driftsomkostninger på selv de mest trafikerede veje. Den debuterer i 2019 og vil være tilgængelig i Europa og

– en ny fuldt elektrisk SUV med en anslået rækkevidde på mindst 300 miles. Den lanceres i Europa, USA og Asien i 2020 og skal bygges på Fords Flat Rock Assembly Plant i Michigan.
– En bredt favnende selvkørende bil der er designet til at matche delebilskoncept med opstart i Nordamerika.

Turbo-hybrid

På længere sigt kan der ligge perspektiver i teknologien til hybridversion af den bedst sælgende F-150, der kommer på markedet i 2020. Det spændende er, at hybridmotoren desuden kan bruges som mobil-generator. Hertil en hybridversion af Ford Mustang og to nye eftersættelses-politibiler i hybridversion.

Ford afslørede også, at den globale produktportefølje af hybridbiler vil benytte en EcoBoost-motor med turbo frem for en sugemotor, fordi de kompakte turbomotorer ifølge Ford selv fremmer brændstofeffektivitet og ydeevne. Sammen med introduktionen af de nye varianter planlægger Ford en aggressiv udvikling af services og løsninger til de elektrificerede biler. Herunder flådehåndtering, ruteplanlægning mm.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *