• Nissan har købt aktiemajoriten af Mitsubishi Motors. Bliver det farvel til L200 og goddag til Mitsubishis variant af den nye Navara?

Nissan køber Mitsubishi og bliver verdens tredjestørste bilproducent

Nissan har købt aktiemajoriteten af Mitsubishi. Sammen med Renault stod de i 2016 for at producere over 10 mio. biler

Verden er lige blevet mindre, mens Renault-Nissan-alliancen til gengæld er blevet større. Nissan har nemlig købt 34 procent af aktierne i Mitsubishi Motors, og det gør dem til hovedaktionær i den japanske virksomhed. Nissan er i forvejen i en alliance med franske Renault, og tæller man de tre mærker sammen, bliver de til verdens tredjestørste bilproducent med over 10 millioner producerede biler i 2016.

Brutale Mitsubishi L200

Renaut-Nissans topchef Carlos Ghosn forklarer, at de tre mærker skal arbejde tæt sammen om indkøb, bedre lokalisering, produktion, fælles platform udnyttelse, teknologi og en udvidelse af virksomhedernes tilstedeværelse på såvel eksisterende som voksende markeder.

Faldende aktier

Mitsubishi har den senere tid haft det svært, efter det kom frem, at firmaet konsekvent har snydt med opgivelsen af brændstofforbrug for deres modeller siden 90’erne. Det har fået topchefer til at undskylde offentligt, men det har ikke kunnet bremse virksomhedens aktier i at styrtdykke. Det håber Nissan dog at kunne vende.

Mitsubishi står med det ene ben i graven

Helt konkret skulle overtagelsen gerne munde ud i, at Mitsubishis aktier stiger fra fire yen per aktie til 10 yen per aktier i regnskabsåret 2018.

Vidtrækkende konsekvenser

– Vi er fast besluttet på at assistere Mitsubishi Motors, mens de genvinder kundernes tillid. Dette har høj prioritet, og samtidig vil vi fortsætte arbejdet med de synergieffekter og det vækstpotentiale, der følger vores udvidede samarbejde, udtaller Carlos Ghosn.

Hvad det kommer til at betyde for Mitsubishis nuværende modelprogram er for tidligt at sige; men Nissans nye NP300 Navara ligger allerede til grund for Renaults nye Alaskan-pickup og til Mercedes’ kommende pickup, men samtidig bruges Mistsubishis egen pickup, L200, af Fiat, og fornyligt har Dodge også baseret en Ram-model på den japanske pickup. Så uanset hvad der sker, har det vidtrækkende konsekvenser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *