Mini udvider med to nye 4-hjulstrukne varianter

Lancerer i nær fremtid 122 hk Cooper ALL4-versioner af Countryman og Paceman

Nu kan yderligere to Mini-modeller kravle med træk på alle fire. Fra og med juli kan Mini også levere Cooper Countryman og Cooper Paceman med ALL4-systemet. Dermed kommer modelprogrammet til at tælle ialt 10 4-hjulstrukne modelvarianter.
Af de to modelnyheder er det umiddelbart kun Countryman, der vil give professionelle bilkøbere et ekstra alternativ al den stund den og Clubman p.t. er de eneste varianter i Mini’s danske varebilprogram.
ALL4-systemet er baseret på et elektromagnetisk centerdifferentiale med konstant, men variabel kraftoverførsel til hjulene alt efter kørselssituationen og impulserne fra bilens indbyggede DSC – Dynamic Stability Control – system.
Trækkraften overføres via en 6-trins gearkasse, manuel eller automatisk. Automatgear er ekstraudstyr.
Både Paceman og Countryman drives i ALL4-konfigurationen af en 4-cyl. 122 hk motor på 1.6 liter og med et maksimalt drejningsmoment på 160 Nm med manuelt gear eller 190 Nm med automatgear.

Kvikke og økonomiske

Hvad betyder 4-hjulstrækket så for ydelsen? Tja, fra 0 til 100 km/t går der med en Countryman 11,9 eller 11,7 sek. afhængigt af om gearkassen har manuelt eller automatisk skifte. Topfarten er henholdsvis 184 og 182 km/t.
For en Paceman er de tilsvarende værdier henholdsvis 11,8 og 11,6 sek. og topfarten er 185-183km/t.
Og brændstoføkonomien? Well, uanset om det er en Countryman eller Paceman er den gennemsnitlige ydelse med manuel gearkasse opgivet til 14,5 km/l i en manuelt gearet version og 13,3 km/l med automatgear.
CO2-udslippet er for begge ALL4-modellerne 167 g/km i en manuelt gear udgave og 175 g/km i automatgearversionen.
Med de seneste to ALL4-modeller kan Mini fremover tilbyde en kvartet af 4-hjulstrukne udgaver af såvel Countryman som Paceman. I forvejen tæller modelprogrammet 4-hjulstrukne Countryman- og Paceman-udgaver af Cooper D, Cooper SD, Cooper S og John Cooper Works med ydelser på henholdsvis 112, 143, 184 og 218 hk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *