• Mercedes lægger sig ud med de helt store. Her er deres bud på en erstatning til den legendariske 'Black Cab' i London.

  • Taxi-versionen er baseret en Mercedes Vito 114 CDI, men teknisk adskiller den sig, fordi den har medstyrende bagaksel.

Mercedes vil slå britisk legende

Mercedes introducerer nu en version af Vito, der kan konkurrere med den legendariske engelske taxi

Der er få ting, som er så let genkendelige som den klassiske, sorte taxi, der er at finde på hvert et gadehjørne i London. Historierne er mange, og nogle af dem er også sande – eksempelvis skal en taxichauffør i London kunne bestå en test, som kræver grundig kendskab til byens myriade af veje, en test som er kendt som ‘The Knowledge’.

Noget for snilde garagemekanikere

Også den unikt formede taxi er fuld af historie, og kan som sådan ikke bare erstattes – men det prøver Mercedes alligevel. I Storbritannien har de netop introduceret deres bud på en ‘Black Cab’. Den er selvfølgelig sort, men baseret på Vito-modellen.

Det betyder, at der er plads til op til seks passagere, hvilket er bedre en den originale taxi. Med elektriskbetjente skydedøre er ind- og udstigning nem, og det er muligt selv med kørestol at komme ind i bilen nemt, skriver Mercedes. Modellen er baseret på Vito 114 CDI, så der er 134 økonomiske hk, som trækker gennem en 7-trins automatgearkasse.

Høje krav

Briterne er lidt særlige, så det er ikke chaufførerne, der stilles krav til. En taxi skal også være i stand til at vende på mindre end 8.535 m. Ellers er det nemlig ikke muligt at komme rundt i den mikroskopiske rundkørsel foran det fornemme hotel ‘The Savoy’. Det ved Mercedes godt, så derfor har taxi-varianten fået en bagaksel, som er medstyrende.

Nissan varebil som taxa i New York

Forudsat at du ellers kan bestå prøven, så kan du lease en Mercedes ‘Black Cab’ fra 14.76 kr. om måneden uden nogen udbetaling i tre år og med op til 48.000 km kørsel hvert år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *